22:14:00 19.04.2024
Stiri

PD spune NU amendamentelor propuse de PSRM la proiectul de lege cu privire la ONG-uri: „Vom VOTA numai amendamentele discutate și convenite cu Reprezentanța UE la Chișinău”

Actualitate 09.06.2020 16:21 Vizualizări2364 Autor: Ziarul National
PD spune NU amendamentelor propuse de PSRM la proiectul de lege cu privire la ONG-uri: „Vom VOTA numai amendamentele discutate și convenite cu Reprezentanța UE la Chișinău”


Președintele Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, socialistul Vasile Bolea, a făcut publice astăzi mai multe amendamente la proiectul de lege privind activitatea organizațiilor necomerciale, la scurt timp după ce președintele Igor Dodon a anunțat că s-a răzgândit și va promulga această lege, care reprezintă o condiție pentru deblocarea finanțării europene.

Acest proiect de lege ar urma să fie votat în lectură finală în această săptămână.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, s-a declarat „șocat” de propunerile lui Bolea, atenționând că, „dacă sunt susținute, legislația din domeniul ONG-urilor din Republica Moldova va fi mai restrictivă și mai dură decât cea din Rusia, Azerbaidjan sau Belarus”.

CITIȚI și Dodon s-a RĂZGÂNDIT și va promulga legea privind activitatea ONG-urilor: Șeful statului a pus o condiție

„Sper că Partidul Democrat nu le va susține și va vota proiectul în versiunea inițială. Or, dacă se votează amendamentele lui Vasile Bolea, e clar că spunem adio de la cele 30 de milioane de euro de la UE. Și nu doar de la asta…”, a avertizat Litvinenco.

Drept urmare, șeful fracțiunii parlamentare a democraților, Dumitru Diacov, anunță că l-a rugat pe socialistul Vasile Bolea să discute amendamentele sale cu reprezentanții Uniunii Europene de la Chișinău.

„Am vorbit cu Vasile Bolea, l-am rugat să coordoneze toate amendamentele cu partenerii noștri europeni. Fractiunea PD va vota numai amendamentele discutate și convenite cu Reprezentanța UE la Chișinău. Ar fi bine ca această lege, de care depinde tranșa a doua a creditului UE, să fie votată de toate fracțiunile parlamentare. Eu cred că nimeni nu trebuie să se încăpățâneze și să creeze probleme la aprobarea finală a acestei legi. Fie ei chiar și din opoziție sau de la Partidul Socialiștilor”, a scris Diacov pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md