19:16:41 28.03.2024
Stiri

PPDA îndeamnă PAS să susțină moțiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului Chicu și nu acceptă alegeri parlamentare anticipate

Actualitate 09.06.2020 18:19 Vizualizări2570 Autor: Ziarul National
PPDA îndeamnă PAS să susțină moțiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului Chicu și nu acceptă alegeri parlamentare anticipate


Fracțiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) anunță că a transmis astăzi deputaților de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) proiectul moțiunii de cenzură „împotriva Guvernului Dodon”.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari afirmă că demiterea guvernului este o „alternativă reală” și PPDA este gata să-și asume guvernarea „cu toate riscurile aferente”.

„Sperăm că și colegii noștri, precum și toți cetățeni conștienți, înțeleg foarte bine că, dacă rămâne Cabinetul de miniștri Chicu, atunci acest dezmăț va dura pănă la primăvara viitoare. Dacă după scrutinul prezidențial urmează alegeri parlamentare anticipate, înseamnă ca actuală garnitură guvernamentală, fie și interimară, va gestiona R. Moldova undeva până în aprilie - mai 2021.

Cei care pledează pentru alegeri parlamentare anticipate în anul curent urmează să spună oamenilor deschis și onest că pentru asta e nevoie că minimum șase luni, iar republica va rămâne în genere fără guvern plenipotențiar, întrucât doar demisia guvernului și imposibilitatea votării altui cabinet de miniștri provoacă alegeri anticipate”, explică Slusari.

Deputatul PPDA le transmite colegilor de la PAS că acest partid nu acceptă formula „cu cât mai rău în țara guvernată de oponentul nostru politic, cu atât mai bine pentru noi”.

PAS nu a spus deocamdată dacă va susține această moțiune de cenzură. Anterior, lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este puțin probabil să voteze împreună cu Partidul „Șor” și contează foarte mult dacă vor exista voturi în privința învestirii unui nou guvern, imediat după demiterea celui condus de Ion Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md