21:40:59 19.04.2024
Stiri

IMAGINI cu cea mai performantă navă de RĂZBOI a americanilor. Cum se transformă „DISTRUGĂTORUL” de 4 MILIARDE de dolari într-un asasin „cu sânge rece”. Doar un singur foc ajunge la 800 000 de dolar

Știri 09.06.2020 20:00 Vizualizări2957 Autor: Ziarul National
IMAGINI cu cea mai performantă navă de RĂZBOI a americanilor. Cum se transformă „DISTRUGĂTORUL” de 4 MILIARDE de dolari într-un asasin „cu sânge rece”. Doar un singur foc ajunge la 800 000 de dolar


Una dintre cele mai ambițioase clase de nave de război din istoria recentă, distrugătoarele USS Zumwalt, cu sistem ghidat de rachete, sunt și cele mai avansate. Cele trei distrugătoare din această clasă sunt Zumwalt, Monsoor și Johnson.

Navele de luptă din această clasă combină tehnologie stealth, senzori avansați, un sistem revoluționar de propulsie, dar și abilitatea de a opera drone și elicoptere pe o platformă ucigașă care poate stăpâni mările și oceanele.

Având costuri controversate, armament sofisticat și un scop clar, navele Zumwalt primesc acum alt scop de la Marina SUA. Distrugătoarele vor fi transformate în asasini „cu sânge rece” și vor anihila navele inamice pe furiș.

Marina Statelor Unite a acceptat livrarea unei noi generații de distrugătoare stealth după mai bine de trei ani de la solocitarea propriu-zisă, au anunțat oficiali americani în aprilie.

Distrugătorul Zumwalt are un sistem de luptă funcțional și va trece în următoarea fază de dezvoltare și testare pe mare, potrivit unui comunicat de presă al Naval Sea Systems Command. Nava a fost comandată în 2016, dar a cedat o lună mai târziu în timp ce trecea prin Canalul Panama.

Vasul de luptă valorează aproximativ 4 miliarde de dolari, iar de la incidentul din Canalul Panama a tot trecut prin alte întârzieri și costuri neprevăzute, informează descopera.ro.

Oficialii din Marina americană au declarat că livrarea reprezintă un „pas uriaș” pentru Zumwalt. Nava de război mai este cunoscută și sub numele de DDG 1000.

Totuși, în 2019, Guvernul SUA a criticat aspru Marina din cauza problemelor constante ale sistemului de armament 155mm propus pentru instalare pe distrugătoarele din clasa Zumwalt. Prețul pentru un singur foc ajunge la aproape 800.000 de dolari, după care sistemul rămâne aproape nefuncțional.

Marina americană a schimbat, în 2018, misiunea principală a distrugătoarelor Zumwalt. Astfel, navele au trecut de la atac de sol la atac ofensiv de suprafață. Însă, această modificare a costat aproape 1 miliard de dolari, scrie Business Insider.

Istoria distrugătoarelor Zumwalt a început prin anii 1990, iar de atunci a fost una turbulentă. Cândva gândite drept o clasă uriașă de distrugătoare de sol, navele au fost transformate mai târziu într-o clasă mai mică de distrugătoare.

Sistemele viitoare de armament, precum lasere sau tunuri, ar putea oferi noi capabilități dramatice acestor vase astfel devenind unele dintre cele mai periculoase nave de război din lume.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md