Documentarul „Călărași – un ținut la poarta raiului” a fost selectat în cadrul unui festival internațional din China

unnamed-2-920×517

Filmul documentar „Călărași – un ținut la poarta raiului”, în regia lui Dumitru Grosei, a fost selectat în cadrul Helan Hong Golden Tree International Film Festival, ediția de anul acesta fiind dedicată industriei vinicole.

Situat într-un loc cu un avantaj geografic și natural unic, Ningxia Hui, regiunea autonomă unde se va desfășura festivalul, este unul dintre puținele locuri excelente din lume care pot produce vin de înaltă calitate. Festivalul îi întâmpină pe cineaștii din întreaga lume să se adune aici pentru a sărbători combinația perfectă de vin și film, să vizioneze filme legate de vin și să deguste vinul din Ningxia. Scopul principal al Festivalului este de a descoperi integrarea vinului și a artei într-o perspectivă multi-laterală, promovarea cooperării și schimbului internațional și promovarea dezvoltării industriei vinicole. Aceasta prezintă o oportunitate bună de a fi promovată cultura și vinul Moldovei, în cel mai important centru internațional de comerț de vin și expozițional din China.

Festivalul de film va avea loc în septembrie 2020, în Yinchuan, capitala regiunii autonome din China, Ningxia Hui și va fi divizat în 2 secțiuni: competiția principală și platforma de pitching.

Menționăm că regizorul Dumitru Grosei a mai fost selectat la Golden Tree International Documentary Film Festival la Frankfurt, în 2018, în cadrul platformei de pitching, cu proiectul de film documentar „CĂLĂTORIE ÎN TIMP – DE LA BONN LA SPEIA”. Din cele 50 de proiecte propuse, acesta a fost selectat în lista celor 9 proiecte finanțate de guvernul Chinei. Bugetul total pentru finanțarea proiectelor câștigătoare a fost de 500 000 de euro.

Filmul „CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI” mai are în palmares 28 de selecții și 6 premii la festivaluri internaționale din întreaga lume, ca Italia, Marea Britanie, Olanda, SUA, China, România, Rusia, Ungaria, Grecia, Letonia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, India, Iraq, Iran, Azerbaidjan și Nigeria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente