Urmărește online spectacolele îndrăgite de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Vezi programul pieselor

ldv-17

Chiar dacă încă nu își poate deschide ușile, Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la spectacole. Acum poți să stai alături de persoana dragă, cu care ai vrut să mergi împreună la o piesă, și să urmărești jocul actorilor din orice colț al orașului/țării/lumii unde găsești conexiune la internet. Vezi mai jos repertoriul spectacolelor pentru această săptămână.

# „Carnavalul”, după I.L. Caragiale, în regia  luiAlexa Visarion

Spectacolul va avea loc marți, 9 iunie, ora 18.00.

Carnavalul nostru – cel de toate zilele, versiune scenică  2018 după opera lui I.L. Caragiale  își trimite măștile cu energia disperării în intersecția ultimilor trei secole (XIX, XX, XXI); răspântie neliniștitoare unde totul se maculează, se degradează frenetic, cade în deriziune…Trădăm plângând, râdem trădând…

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub

Spectacolul va avea loc miercuri, 10 iunie, ora 18.00.

Casa Mare simbolizează colţişorul sufletului unde omul își păstrează ce are mai curat şi mai nobil. Cu o încărcătură profund poetică, capodopera a lui Ion Druță are și o linie bogată de subiect, Casa Mare fiind deopotrivă simbol al fericirii şi al deznădejdii.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Panică la Grand Hotel” după Ray Cooney, în regia lui Alexandru Vasilachi

Spectacolul va avea loc joi, 11 iunie, ora 18.00.

„Panica la Grand Hotel”, după Ray Cooney în regia lui Sandu Vasilache – , e o comedie de situaţie, cu multe încurcături, unde se încâlceşte şi se descâlceşte, în ritm alert, o sumedenie de probleme ce rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Şi aici – agitaţie, uşi trântite, o fereastră „ucigaşă” şi un mort… viu. Sandu Vasilache mai recurge la un şiretlic: inversând sexul personajelor din piesă, aduce în scenă (după Chiriţa lui Alecsandri) o protagonistă femeie jucată de un bărbat.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „The Lucky Strike” de Rick Cleveland, în regia lui Vitalie Drucec

Spectacolul va avea loc vineri, 12 iunie, ora 18.00.

Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acţiune sau, pe scurt, a-i face felul. Între bancuri -doar-doar o trece timpul – se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat.

„O porție generoasă de afaceri murdare…echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referinţă la piesă.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „În largul mării” de Slawomir Mrozek, în regia lui Petru Hadârcă

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 13 iunie, ora 18.00.

„Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek în didascalii, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Caju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept, batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, coffee break-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Livada de Vișini” de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Cozub

Spectacolul va avea loc duminică, 14 iunie, ora 18.00.

Piesa „Livada de vișini” Cehov  o considera comedie, Stanislavski – tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă, devine, în viziunea regizorului Alexandru Cozub, tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire.

Mai multe detalii vedeți AICI.

Linkurile la spectacole vor fi disponibile pe pagina de Facebook a teatrului la data și ora indicate mai sus.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente