(video) Șoferul care a pus pe jar o armată de polițiști era în stare de ebrietate și cu permisul de conducere suspendat

Șoferul buclucaș, care a dat bătăi de cap la o întreagă armată de polițiști duminică seara, era în stare de ebrietate. Mai mult, acesta avea și permisul de conducere suspendat, urmare a unui incident similar, care s-a întâmplat săptămâna trecută, informează Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, într-un comunicat.

Foto: martor ocular/Facebook

Cazul a avut loc duminică seara, 7 iunie 2020, în jurul orei 20:40, în capitală. O echipă de patrulare rutieră antrenată în activitățile de monitorizare a circulației rutiere în sectorul Ciocana al capitalei, a observat un automobil de marca Mercedes, care se deplasa pe segmentul de drum cu viteză excesivă și conducea neadecvat pe strada Maria Drăgan din Chișinău.

Fiind somat să oprească automobilul, conducătorul a refuzat categoric, continuând deplasarea cu viteză excesivă, punând viața în pericol atât a sa, cât și a altor participanți la trafic.

După o lungă urmărire a mijlocului de transport, la intersecția străzilor Aleco Russo cu Nicolae Dimo, automobilul a fost oprit forțat de către 4 echipe de patrulare ale INSP al IGP și 2 ale BPRO al DP a municipiului Chișinău.

La volanul automobilului se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate. Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.86 ml/g.

Totodată, s-a constatat că anterior, conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule, după ce a fost depistat săptămâna trecută în stare de ebrietate la volan.

În automobil se aflau încă 7 persoane, cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani - 4 bărbați și 3 femei, dintre care una era însărcinată.

În timpul stopării, atât șoferul cât și unul dintre pasagerii au manifestat un comportament agresiv față de angajații Poliției. Unul dintre pasageri a lovit un polițist cu pumnul în față, după care oamenii legii au folosit gaz lacrimogen și l-au încătușat.

Pentru faptul aplicării violenței faţă de persoana cu funcţie de răspundere, în privința pasagerului agresiv a fost pornită o cauză penală prin prisma art. 349 alin. (1/1) Cod Penal (ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească), fiind reținut pe 72 ore.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP nu va accepta un astfel de comportament din partea șoferilor care pun în pericol viața participanților la trafic, iar toți cei care încalcă legea vor fi sancționați, fără nici o excepție.

Amintim că duminică seara, mai multe echipaje de poliție au reținut un șofer agresiv care se deplasa haotic pe străzile Chișinăului.


Pub