(hartă) În atenția șoferilor. Acum poți vedea în regim online străzile din Chișinău, intrate în reparație

Primăria municipiului Chișinău a lansat o nouă hartă interactivă. De această dată, cetățenii vor putea vedea locațiile, unde se desfășoară lucrări de reparație curentă pe drumurile din municipiul Chișinău, anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul capitalei Ion Ceban. Platforma, creată în colaborare cu compania Trimetrica, poate fi accesată și de pe telefonul mobil.

Foto: experience.arcgis.com

„Online sunt prezentate străzile și trotuarele unde se efectuează lucrări de reparație, dar și adresele unde este aplicat marcajul rutier.

Site-ul prezintă informaţii despre volumul lucrărilor, data începerii şi finalizării obiectivului şi responsabilul de executare. Fiecare adresă este însoţită şi de poze. La încheierea lucrărilor, pentru fiecare obiectiv vor fi indicate și costurile.

Informaţiile vor fi permanent actualizate, în funcţie de desfăşurarea lucrărilor”, scrie primarul capitalei Ion Ceban.

Primăria Chișinău dispune de încă două platforme online de acest tip: hartă digitală cu zonele de răspândire a ambroziei pe teritoriul capitalei și locațiile grupurilor sanitare în zonele de parc.

La moment, se lucrează la harta care va cuprinde construcţiile problematice din capitală și altă platformă online unde vor fi incluse intersecțiile din oraș, unde se produc cele mai multe accidente rutiere.


Pub