„Eram hărțuit, bătut. Am amintiri dureroase”. Coșmarul rasist prin care a trecut Lewis Hamilton

Lewis Hamilton este afectat și el de ceea ce se întâmplă în SUA, după ce George Floyd, un afro-american, a fost ucis de un polițist. Campionul mondial a participat și el la manifestațiile în masă, relatând că a trecut prin abuzuri rasiale chiar de pe vremea când era copil, scrie Digisport.ro.

Foto: Getty Images

„Citesc în fiecare zi ca să încerc să fiu la curent cu tot ce se întâmplă în lupta noastră contra rasismului și mi-au revenit în minte multe amintiri dureroase din copilărie. Sunt amintiri vii ale provocărilor pe care le-am întâlnit când eram copil și sunt sigur că mulți dintre voi ați trecut prin chestii rasiste sau vreun fel de discriminare cu care v-ați confruntat.

Am vorbit foarte puțin despre experiențele mele personale, pentru că am fost învățat să le țin pentru mine. Nu arăta slăbiciune, omoar-o cu iubire și învinge-o pe pistă! Dar când nu eram pe pistă, eram hărțuit, bătut și singura modalitate în care mă puteam lupta cu asta a fost să învăț să mă apăr, așa că m-am apucat de karate", a povestit Lewis Hamilton într-o postare pe rețelele de socializare.

Postarea a fost însoțită de un clip dintr-un documentar, în care Hamilton vorbea despre rasism pe vremea când era copil. La acea vreme, el era singurul pilot de culoare de pe circuit.

Lewis Hamilton: „Efectele psihologice negative nu pot fi măsurate”

Sextuplul campion mondial, Lewis Hamilton (35 de ani), susține că traumele psihice pe care le poate experimenta o persoană de culoare pot fi groaznice.

„Efectele psihologice negative nu pot fi măsurate. Din acest motiv eu pilotez în felul în care o fac. E mult mai profund decât să fac un sport. Eu încă lupt. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că l-am avut pe tatăl meu, o persoană puternică de culoare, pe care puteam să o admir, despre care știam că putea să înțeleagă și să fie lângă mine indiferent de situație.

Nu toată lumea are așa ceva, dar noi am încercat să fim alături de cei care poate nu au acel erou de la care să învețe și care să-i protejeze. Trebuie să ne unim”, a subliniat Hamilton.

Pentru Lewis Hamilton, tot ceea ce se întâmplă în acest an are o explicație. „M-am întrebat de ce 2020 părea atât de condamnat de la început, dar încep să cred că 2020 ar putea fi cel mai important an din viețile noastre, în care finalmente putem să începem să schimbăm opresiunea sistemică și socială asupra minorităților.

Noi doar vrem să trăim, să avem aceleași șanse la educație, la viață și să nu trebuiască să ne temem să mergem pe stradă sau să ne ducem la școală, sau să intrăm într-un magazin. Noi merităm asta la fel de mult ca oricine altcineva. Egalitatea este extrem de importantă pentru viitorul nostru, nu ne putem opri din această luptă. Eu, cel puțin, nu voi renunța niciodată”, a precizat Lewis Hamilton.

Postarea lui Hamilton vine în contextul protestelor cauzate de moartea americanului George Floyd.

Protestele continuă în SUA, după uciderea lui George Floyd

Modul în care George Floyd (46 de ani) a murit a făcut înconjurul lumii, după ce ofițerul Derek Chauvin i-a pus cătușele și a ținut genunchiul pe gâtul său mai bine de 8 minute, pentru că Floyd ar fi utilizat niște bancnote false ca să-și achiziționeze ceva.

Polițistul a fost reținut și este acuzat de uciderea bărbatului afro-american. În ciuda faptului că acesta a fost arestat, protestele continuă.

Pe străzile din SUA haosul s-a instaurat, iar oamenii au vandalizat magazine și au incendiat mașini. Scandalul s-a transformat în unul rasist.


Pub