(video) Șeful ANSP, despre vizitele lui Igor Dodon prin satele din RM: Regulile trebuie respectate „de la vlădică la opincă”

Virusul pandemic nu alege statul pe care îl ai, indiferent de funcție. Mai mult, prin funcția pe o ai, ar trebui să oferi un exemplu tuturor cetățenilor. Cel puțin acest răspuns a oferit directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, la întrebarea cât de periculoase sunt vizitele lui Igor Dodon, pe care acesta le întreprinde în mai multe localități din Republica Moldova.

Foto: Facebook/Dodon

„Eu chiar nu vrea să fac referință la persoană. Comportamentul inadecvat în raport cu Covid-19 se referă la toți muritorii de rând din țara asta. Dacă este vorba de spațiu închis cu mască, acesta trebuie să fie valid pentru toți, de la vlădică la opincă. Și atunci când este vorba de igiena mâinilor, același lucru. De orice activitate și orice acțiune din comunitate, ea trebuie să fie aplicabilă și executori pentru toți muritorii de rând. Așa cum covidul nu a selectat nici politicieni, nici oameni de cultură, de artă, de sport performant, lucrători medicali, covidul nu i-a ales. Așa nici persoanele nu trebuie să aleagă, că eu sunt șef așa sau altfel. Dimpotrivă, eu în calitatea mea de director de agenție trebuie să dau exemple bune ca să vadă lumea că Furtună nu a stat toată emisiune cu degetul la ochi, că altfel lumea trebuie să mă vadă și ia exemplu acesta. Acest lucru e valabil pentru toți”, a declarat șeful ANSP în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Igor Dodon a făcut mai multe vizite prin satele și orașele țării, printre care: Sadova, Fîrlădeni, Hagimus, Ștefan Vodă, Purcari, Brezoaia, Cioburciu, Edineț și Briceni. Acestea fiind ultimele localități de la începutul lui iunie.


Pub