Număr record de decese provocate de noul tip de coronavirus, în Moldova

Alte 7 persoane au decedat în urma infectării cu Covid-19. Este vorba despre 4 femei și 3 bărbați, din diferite raioane ale țării. Bilanțul zilei de astăzi ajunge la 12, cel mai mare număr de decese, înregistrate într-o singură zi, de la înregistrarea primului caz în Moldova.

Foto: simbol

Un bărbat de 62 ani, din municipiul Bălți, internat la data de 30 mai, la Spitalul Clinic din Bălți, a decedat. Acesta avea și edem cerebral, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate gr. III.

O femeie de 64 ani, din raionul Florești, internată la data de 25 mai la Spitalul Clinic Bălți, a fost răpusă. Femeia avea și alte comorbidități precum edem cerebral, diabet zaharat.

Cel de-al treilea deces este vorba despre un bărbat de 75 ani, din Soroca, internat în stare gravă, la data de 29 mai, la Spitalul Raional Soroca. Victima avea și cardiopaie ischemică, infarct miocardic vechi.

Un alt bărbat de 64 ani, din raionul Glodeni, internat în stare gravă, la data de 6 mai, la Spitalul Raional Glodeni, a murit. Acesta avea și alte boli precum AVC hemoragic în talamus cu eruperi în ventricol.

Cel de-al 5-lea deces este vorba despre o femeie de 76 ani, din raionul Cimișlia, internată la data de 15 mai, la Institutul de Medicină Urgentă, care avea și alte comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă.

O altă femeie de 72 ani, din raionul Orhei, internată, în stare gravă la data de 6 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă, a murit. Victima suferea și de hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate, diabet zaharat.

Cel de-al 7-lea deces este vorba despre o femeie de 60 ani, din raionul Telenești, care a fost internată la data de 2 iunie, la Spitalul Raional Telenești. Femeia avea și polineuropatie toxică cu tetraparez, infecția căilor urinare.

Totodată, ministerul Sănătății a anunțat dimineață despre decesul altor 5 persoane.


Pub