Pavel Filip, confesiuni la un an de la căderea guvernului său: „Furtul miliardului, invalidarea alegerilor, cumpărarea deputaților nu ne reprezintă”

La un an de la cădere, fostul prim-ministru Pavel Filip, a făcut un briefing de presă în amintirea Guvernului său. Acesta a spus că Partidul Democrat a rezistat multor provocări, iar păcatele pe care le-a avut acum nu îl mai reprezintă. Filip mai afirmă că greșelile care s-au făcut în trecut şi din cauza cărora partidul şi oamenii buni din partid au avut de suferit, iar astăzi condamnă cu fermitate acest trecut.

Foto: UNIMEDIA

„Echipa noastră a trecut prin momente grele: încercări de a scoate partidul în afara legii, dosare fără fundament, ca cel privind uzurparea puterii, o întreagă vânătoare pe care puterea de atunci o pornise împotriva PD. Trebuie însă ca toţi să înţeleagă că acest trecut nu înseamnă PD, acest trecut nu ne reprezintă pe noi, şi că nu putem pune semn de egalitate între Partidul Democrat şi câţiva oameni care, într-o anumită perioadă, au luat decizii în numele întregii echipe.

În tot acest timp, partidul a fost supus unor atacuri fără precedent nu doar din partea puterii de atunci, ci şi din partea celor care mai ieri stăteau la cârma partidului. Toate tunurile au fost îndreptate spre PD, a fost lansată o maşinărie de atac diabolică, s-au făcut încercări disperate de a prelua înapoi conducerea partidului”, spune președintele PD.

Liderul Patidului Democrat afirmă că s-au făcut presiuni direct asupra sa înainte, dar şi după ce a primit de la colegi săi încrederea şi mandatul de preşedinte, iar tot felul de aşa-numite investigaţii si insinuări apărute pe site-uri obscure,.

„Noi însă nu am cedat. Aşa că aceste forţe şi-au folosit cu iscusință toate instrumentele aflate la îndemână. Un instrument ”fin” a dat start sezonului de achiziţii iarnă-primăvară şi câţiva deputaţi au înţeles ”brusc” că se simt mai pro-europeni sau că hoţii de miliarde îi reprezintă mai bine.

Noi însă nu am cedat. Au început să curgă ofertele: pentru deputaţi, primari consilieri. Fără număr. Câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la Şor. De parcă ar exista vreo diferenţă. Zilnic, primarii, consilierii, deputaţii noştri au fost terorizaţi cu sume grase să părăsească partidul şi să se alăture, la alegere, uneia dintre cele 2 organizaţii ale aceluiaşi grup. Unii, mai slabi din fire, au lăsat echipele din teritoriu, au luat banul şi-au plecat.

Noi însă nu am cedat. Dacă până acum vorbeam de oferte de sute de mii, iată că zilele acestea disperarea a ajuns la 6 zerouri. Când ai la dispoziţie aproape un miliard, ce înseamnă 1 milion – două de cheltuială? Agonia că după atâtea cheltuieli, a mai rămas de scos vreo 2-3 deputaţi ca să arunci ţara în haos îi face să ridice preţul. (Probabil, acum deja cei care au plecat mai devreme regretă că n-au aşteptat o ofertă mai bunişoară)”, a punctat acesta.

Pavel Filip spune că PD și-a luat angajamentul ca să restabilească bunul nume al Partidului Democrat şi să construiască un partid sănătos. PD nu este doar Vlad Plahotniuc, PD sunt miile de oameni buni şi dedicaţi din echipele noastre din întreaga ţară. Noi am pornit pe acest drum, să schimbăm acest partid, şi vom merge până la capăt, indiferent de atacurile care vin.

Amintim că astăzi se împlinește un an din ziua când a fost răsturnat regimul instaurat de Partidul Democrat, în frunte cu Vlad Plahotniuc. Pe 8 iunie 2019, ACUM și PSRM semnau un acord de înțelegere politică temporară, ce prevedea inclusiv votarea unui pachet de legi antioligarhic. Totodată, documentul stipula că lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, va ocupa funcția de președintă a Parlamentului, iar lidera PAS, Maia Sandu - pe cea de prim-ministră a Republicii Moldova. La un an de la acele evenimente, Maia Sandu nu mai este în fruntea Guvernului, iar PD a revenit la guvernare, fără Vlad Plahotniuc și alți deputați, formând o coaliție cu PSRM.


Pub