00:35:44 29.03.2024
Stiri

Alexandru Rafila a sugerat că cei care nu cred în coronavirus au probleme psihice. Ce spune despre adepții teoriilor conspirației

Actualitate 08.06.2020 09:35 Vizualizări1772 Autor: Ziarul National
Alexandru Rafila a sugerat că cei care nu cred în coronavirus au probleme psihice. Ce spune despre adepții teoriilor conspirației


Alexandru Rafila a sugerat că oamenii care spun că noul coronavirus nu există au anumite probleme psihice. Numai așa s-ar explica asemenea afirmații despre virusul care a ucis deja mai bine de 300.000 de oameni, a spus reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Cei care susțin că noul coronavirus nu există și invocă teoriile conspirației „frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul-simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a spus Rafila.

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează demult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri. Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi”, a spus Rafila, la Digi24.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune că toate microorganismele pot fi văzute, la microscop spre exemplu, pentru ca existența acestora să fie dovedită și pentru persoanele care nu cred în existența acestora. Iar cei care în ciuda dovezilor, nu cred… au alte probleme, a spus Alexandru Rafila.

„Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, pot fi și izolate. La bacterii e mai simplu, că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul-simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a declarat Alexandru Rafila.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md