02:56:23 19.04.2024
Stiri

Prima „doamnă de FIER” a R. Moldova, eveniment CARITABIL, chiar de ziua sa de naștere, pentru a ajuta doi frățiori să crească alături de mama lor

Actualitate 08.06.2020 14:00 Vizualizări2275 Autor: Ziarul National
Prima „doamnă de FIER” a R. Moldova, eveniment CARITABIL, chiar de ziua sa de naștere, pentru a ajuta doi frățiori să crească alături de mama lor


Prima sportivă din R. Moldova, care deține titlul de Ironman, Ana Cazacu, își va petrece ziua de naștere, pe 13 iunie curent, într-o adevărată provocare.

Campioana și-a dorit să organizeze un triatlon și, împreună cu CCF Moldova, să ajute o soră și un frate care locuiesc doar cu mama lor. Mama nu poate munci, deoarece fiica de 12 ani suferă de o maladie oncologică, Nadejda împărțindu-și zilele între spital și casă. Criza provocată de COVID-19 le-a amplificat și mai mult vulnerabilitatea. Cu sprijinul potrivit, ei pot fi ajutați să rămână toți împreună, astfel încât Sorina și Marius să-și trăiască din plin copilăria acasă, excluzând riscul de a fi separați de mama lor.

Cetățenii R. Moldova sunt îndemnați să facă donații pe ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/, menționând cuvântul „ANA”, iar banii vor ajunge la cei doi frățiori și la mama lor.

Donațiile de la zilele de naștere sunt o modalitate de binefacere tot mai răspândită în republica noastră, dar strângerea acestora printr-un triatlon va avea loc pentru prima dată.

Ana anunță trei probe de foc, care au loc fără întrerupere, fiind tot timpul cronometrate: 3,86 km - înot, 180 km - ciclism și la final o cursă clasică de maraton - 42 km.

Pe tot parcursul traseului, cu respectarea normelor sanitare anunțate de autorități, campioana noastră va fi susținută de antrenorul său, dar va fi însoțită și de prietena sa, Ana Gorea. Ambele Ane au aceeași pasiune pentru alergare, curse și maratoane, dar ce le face să își conecteze acest efort cu o cauză nobilă, este cultura responsabilității sociale, în spiritul căreia au fost crescute de familiile lor.

„Pentru mine, să contribui la mersul bun al comunității și să ajut semenii e un obiectiv. Vreau ca fiecare dintre noi să fie cu sufletul deschis și să fim toți superi eroi, dând o mâna de ajutor celor care au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea noastră", susține Ana Cazacu, eroina multiplelor triatloane internaționale, citată de un comunicat de presă al CCF Moldova.

Începând de astăzi, 8 iunie, o puteți susține pe Ana Cazacu – Iron Lady din R. Moldova, în cursa care va porni sâmbătă, 13 iunie.

Ana Cazacu are 25 de ani și este un exemplu al stilului de viață sănătos. De mică nu a practicat sportul, iar dragostea față de mișcare s-a înfiripat acum cinci ani. În toată cariera ei sportivă a participat la 60 de competiții dintre care 11 au fost curse de triatlon, ceea ce îi place cel mai mult să facă. În 2018 a devenit și prima femeie Ironman din R. Moldova, obținând acest titlu la triatlonul internațional din Tallin, Estonia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md