Ion Sturza, despre Iurie Leancă: „Ca diplomat, este un profesionist, dar ca administrator, nu se pricepe la nimic”

yhtgf

Ion Sturza a povestit despre relația sa cu fostul prim-ministru Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Important”. Omul de afaceri a spus că, în trecut, Leancă i-a fost elev și că nu a făcut față așteptărilor sale.

„Elevul meu (n.r. Iurie Leancă) nu a făcut față așteptărilor mele. În linii generale, profilul lui psihologic și profesional nu a fost niciodată pentru mine un secret. Într-adevăr, este inteligent, a obținut studii de calitate la MGIMO, a fost un diplomat foarte bun. Cu toate acestea, eu niciodată nu am ascuns că el nu este un bun administrator. Pentru asta el s-a supărat pe mine. Eu nu i-aș fi încredințat conducerea niciunei organizații sau funcții publice, nemaivorbind de funcția de prim-ministru. El cu desăvârșire nu înțelege cum funcționează aspectele economie sau juridice ale administrării. Iată din această cauză s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. El a nimerit sub o influență negativă. Când a devenit prim-ministru, i-am zis: «Iurie fii mai atent cu frații tăi. Ei îți impun lucruri urâte». La care el mi-a răspuns: «Dacă nu voi asculta ceea ce îmi spune Filat, mă vor demite».”


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente