Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății va fi reactivat. Cauza este numărul mare de cazuri de COVID-19 în Chișinău

spital-920×489

Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății din nou va avea profil COVID-19. Anunțul a fost făcut de autorități astăzi în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi, am discutat la platforma punctului focal situația din Chișinău. Numărul de cazuri este în creștere permanentă. Reieșind din acest fapt, s-a decis reactivarea Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a interna pacienți cu COVID-19. La această etapă, vor fi activate 90 de paturi, cu cinci paturi de terapie intensivă și la necesitate se vor activa și alte secții”, anunță autoritățile.

Reamintim că Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în data de 17 martie, a fost activat ca instituție medicală destinată internării pacienților care întrunesc criteriile definiției de caz la COVID-19. În perioada de activitate, în instituție au fost internați 1 443 de pacienți, dintre ei – 388 de cazuri confirmate de COVID-19. Însă, din data de 18 mai, spitalul a renunțat la internarea pacienților cu COVID-19 și a revenit la modul obișnuit de activitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente