Primarul Moscovei anulează regimul de autoizolare și îi felicită pe locuitorii orașului cu „încă o victorie comună”

kremlin-moscova-rusia
Foto: pressalert.ro

Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a anunțat că, începând cu 9 iunie, în Moscova se va anula regimul de autoizolare și programul special de plimbări stabilite în oraș din cauza pandemiei de coronavirus.

„Locuitorii orașului, inclusiv și cei care au peste 65 de ani sau care suferă de boli cronice, pot ieși afară fără restricții, se pot duce în treburile lor și vor putea vizita locuri publice”, a spus Serghei Sobeanin, transmite meduza.io.

De asemenea, începând cu 9 iunie, în Moscova își reiau activitatea saloanele de frumusețe, magazinele, clinicile veterinare și se anulează restricțiile privind intrarea în cimitire. Tot în această zi se reia activitatea cartelelor sociale, care le permit unor categorii de cetățeni să călătorească gratuit.

Începând cu 16 iunie, clinicile stomatologice, bibliotecile, birourile imobiliare, serviciile de închiriere, muzeele, sălile de expoziții și grădinile zoologice din Moscova își vor relua activitatea. În plus, locuitorilor orașului li se va permite să participe la evenimente sportive, dar cu condiția ca stadioanele să fie umplute în proporție de nu mai mult de 10 %. Tot în această zi, se vor redeschide terasele de vară a restaurantelor și cafenelelor.

Începând cu 23 iunie, în Moscova va fi permisă activitatea unităților de catering staționare. Tot din această dată, în capitala Rusiei se va permite activitatea cluburilor de fitness și a piscinelor. Restricțiile privind funcționarea grădinițelor vor fi de asemenea ridicate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente