(foto) Mercedes-Benz CLS a primit noul sistem MBUX înainte de facelift

Actualul Mercedes-Benz CLS a debutat în toamna anului 2017, iar acum pentru gama anilor 2020-2021, înainte de facelift, s-a ales cu o serie de update-uri. Marea noutate este introducerea noului sistem multimedia MBUX!

Mercedes-Benz CLS a fost unul dintre ultimele modele care a venit pe piaţă cu vechiul sistem infotainment COMAND, deoarece abia la începutul anului 2018, împreună cu noua generaţie A-Class, a debutat MBUX.

Recent, E-Class-ul l-a adoptat în cadrul facelift-ului, pentru acelaşi V-Class s-a decis în mod ciudat dotarea cu el deja după facelift, iar acum a venit timpul lui CLS şi din nou observăm o mişcare ciudată pentru că nu s-a aşteptat nici măcar facelift-ul (interesant ce părere au despre asta cei care deja şi-au luat un CLS).

Monitorul pe care rulează MBUX şi-a păstrat aspectul şi formatul, standard rulând pe un ecran de 10.25 inci (opţional de 12.3 inci în diagonală), care acum este şi tactil! Pentru controlul său alternativ a fost modificat şi joystick-ul instalat acolo unde în mod normal stă pe alte maşini levierul cutiei de viteze. Noul dispozitiv este format dintr-un touchpad şi alte butoane aferente acestuia.

Printre altele, se mai anunţă despre completarea paletei de culori pentru caroserie cu nuanţele Mojave silver, high-tech silver şi Cirrus silver. Propulsorul diesel OM 656 de 3.0 litri de pe modelul CLS 400 d 4MATIC produce acum 330 CP în loc de 340, deşi cuplul a rămas același (700 Nm). Mai multe programe sunt disponibile acum pentru sistemul de control al confortului ENERGIZING. Pachetele URBAN GUARD Vehicle Protection şi URBAN GUARD Vehicle Protection Plus sunt acum disponibile şi pentru CLS.

Sistemul de pilotare semi automatizată este acum capabil să reia în mod independent mișcarea mașinii după oprire, dacă aceasta a durat mai puțin de un minut, iar sistemul de frânare poate reduce independent viteza în cazul în care se detectează un alt automobil care vine pe contrasens şi conducătoru-i decide să facă la stânga brusc prin faţa dvs. Încă o funcţie opţională este cea de control a unghiurilor moarte, care avertizează pasagerii despre pericole atunci când intenţionează să deschidă uşile.

Vânzările modelului actualizat au demarat deja în Europa. În ţara noastră, cel mai accesibil Mercedes-Benz CLS (220 d) are un preţ minim de 55.750 de euro.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/