(video) Transfăgărășanul în iunie. Zăpadă care depășește înălţimea automobilelor de două ori

Am intrat oficial în sezonul estival, însă pe Transfăgărășan zăpada e încă la ea acasă. Drumarii fac tot posibilul pentru a reuşi în termenul stabilit să deschidă drumul montan, deşi pe alocuri straturile încă depăşesc înălţimea automobilelor obişnuite, chiar şi de două ori.

Autorităţile vor să deschidă Transfăgărășanul pe 1 iulie, cu o lună în plus față de data la care s-a deschis Transalpina. Anul acesta șoseaua de mare altitudine, care leagă județele Sibiu și Argeș, peste cei mai înalți munți din România, are mai puțină zăpadă decât în anii trecuți, însă deszăpezirea este suficient de dificilă, din cauza ninsorilor din ultima lună.

După cum reiese din imaginile publicate de drumari şi internauţi, încă sunt locuri în care înălțimea troienelor de zăpadă ajunge la 3-4 metri. Anume acolo se lucrează acum, pentru ca turiștii să poată ajunge până la Bâlea Lac peste mai puțin de o lună.

Din imaginile ataşate putem vedea cum topirea nămeţilor a dus şi la o mică avalanşă, care s-a soldat cu blocarea unei porţiuni de drum pentru circulaţie.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/