Coronavirus // Alte 107 cazuri de infectare și 12 decese în ultimele 24 de ore. Autoritățile activează Spitalul MSMPS

Irina Odobescu
08/06/2020

107 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate luni după analiza a 568 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare ajunge la 9.807. Totodată, au fost testați pozitiv încă șapte lucrători medicali, iar 12 persoane și-au pierdut viața în urma complicațiilor cauzate de noul tip de coronavirus.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 23 de cazuri. La Comrat și Bălți au fost confirmate câte 15 cazuri, la Cahul - 13 cazuri, Criuleni - șapte cazuri, Căușeni - șase cazuri, Ceadâr-Lunga, regiunea din stânga Nistrului - câte cinci cazuri, Râșcani - patru cazuri, Edineț, Glodeni, Soroca și Ștefan Vodă - câte două cazuri, Anenii Noi, Fălești, Ocnița, Sângerei, Strășeni, Taraclia - câte un caz.

Dintre cele 107 teste pozitive, în șapte cazuri este vorba despre lucrători medicali – patru medici și trei asistenți medicali.

Autoritățile au anunțat că Spitalul MSMPS va fi reactivat, din cauza numărului în creștere al pacienților testați pozitiv din Capitală. La necesitate, se vor activa și alte secții, la această oră vor fi disponibile încă 90 de paturi, dintre care cinci, la terapie intensivă.

Totodată, în ultimele 24 de ore și-au pierdut viața 12 persoane, în urma complicațiilor cauzate de infecția Covid-19. În acest moment bilanțul deceselor ajunge la 353.

Irina Odobescu
08/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii