Ex-premierul Republicii Moldova se bucură de pază de stat încă două zile. Filip: „Nu este un scop foarte important să am bodyguard”

Ex-premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, se bucură încă două zile de pază de stat, după care, conform Legislației Republicii Moldova, liderul PD va rămâne fără bodyguarzi. Declarațiile au fost făcute de liderul PD în cadrul UNInterviu de la UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Paza este oferită pentru un an de zile conform Legislației Republicii Moldova. Voi avea pază până pe data de 9 iunie”, a declarat fostul prim-ministru Pavel Filip.

Întrebat dacă își va lua în continuare un bodyguard sau va rămâne fără pază de corp, Pavel Filip a menționat că întotdeauna a fost un simplu cetățean.

„Și până acum m-am considerat un simplu cetățean. Nu este pentru mine un scop foarte important ca să am bodyguard, dar ceea ce prevede cadrul legal, aceea a fost respectat. Niciodată nu am făcut abuz. Apropo, în perioada cât am fost prim-ministru nu am făcut abuz de pază”, a precizat Filip.

Tot în cadrul interviului, ex-premierul din partea PDM, Pavel Filip a spus că nu a renunțat la paza de corp tocmai pentru că a devenit șef al fracțiunii PD într-un moment de după căderea Guvernului din anul trecut, iar paza este pentru a preveni pericolele la care poate fi supus un politician când este în funcție.

Amintim că anul trecut, la data de 14 iunie, Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare și întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, a demisionatl a data de de 8 iunie 2019, după ce ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare. Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu. În aceeași zi, pe data de 8 iunie a fost învestit în funcție noul Guvern.

Tot în seara zilei de 14 iunie 2019, Pavel Filip și-a prezentat demisia din funcția de prim-ministru în fața presei.


Pub