Filip, despre o alianță cu Grupul Pro Moldova: Nu putem fi compatibili cu cei care s-au înfruptat din miliardul furat

„Grupul Pro Moldova este trecutul Partidului Democrat. Eu am venit în fruntea acestui partid pentru a-l rupe din această mlaștină în care s-a pomenit în ultima perioadă de timp, înainte de a intra în Parlament. Mi-am dat jurământul că nu mă voi întoarce niciodată înapoi”. Declarațiile au fost făcute de liderul PD, Pavel Filip, în emisiunea UNInterviu de la UNIMEDIA.

„Am avut foarte mult de suferit, ca imagine până la urmă, nimerind în acest vârtej în care s-a pomenti PD. Nu vreau să mă asociez în continuare cu acele acțiuni, în urma cărora PD a nimerit în opoziție de maniera care s-a dus. De aceea, eu m-am rupt de trecutul Partidului Democrat, împreună cu colegii care vrem să resetăm acest partid, să avem un partid autentic”, a menționat Pavel Filip.

În opinia liderului PD, „cei care sunt în Grupul Pro Moldova, în grupul Șor încearcă să construiască pe aceeași mlaștină o casă, însă nu poți construi absolut nimic solid”.

Filip a deschis și unele paranteze, referindu-se la perioada când formațiunea a pierdut guvernarea și a ajuns în opoziție: „Când vorbeam despre reformarea PD, mulți mă întrebau dacă vom da pe cineva afară, dacă vom alunga din PD. Am zis nu, voi construi o nouă bază a acestui partid, cei care se regăsesc vor rămâne, cei care nu se regăsesc, vor cădea de pe ea sau vor pleca singuri. De aceea, nu văd acum cum am putea fi compatibili cu cei din Pro Moldova, care au beneficiat să se înfrupte din furtul miliardului acum, să beneficieze de toate păcatele pe care le-au făcut în trecut”.

O alianță cu cei din Pro oldova ar fi una foarte problematică, susține Pavel Filip. „Asta ar însemna să îi ajutăm să atingă obiectivul pe care și l-au pus. Nu cred că cei din Pro Moldova au drept obiectiv instalarea unui Guvern. Care ar fi interesul celor care au plecat peste hotare să instaleze un guvern al Platformei DA, cu ce îl va ajuta pe domnul Plahotniuc sau pe domnul Șor acest lucru, mai ales după investiția care a fost făcută pentru acrea grupul Pro Moldova. Dacă există un răspuns logic, atunci mă predau, dar nu îl văd. Cel mai probabil, este de acrea o criză politică, să dai jos un Guvern, dar să nu instaleze altul”, punctează acesta.


Pub