„Lumea zice că Federer este cel mai bun, dar nu e nici măcar liderul acestei generaţii!” Verdict şoc al unei legende

Una dintre legendele tenisului, Pat Cash, crede că Roger Federer este supraevaluat şi că nu are cum să fie cel mai bun jucător din istorie, scrie Digisport.ro. Care sunt argumentele fostului campion de la Wimbledon vedeți mai jos.

Foto: Getty Images

Australianul susţine că elveţianul nu este nici vârful generației sale, în pofida celor 20 de titluri de Grand Slam din palmares.

„Ştiu că toată lumea îl idolatrizează pe Federer, dar Djokovic este cel mai bun. Este evident, tipul e un monstru. Federer şi Nadal au avut un avans faţă de el, iar sârbul aproape că i-a ajuns din urmă. Uitaţi-vă şi la duelurile directe.

Novak este acum la un nivel la care poate bate pe oricine pe orice suprafaţă. După cum joacă Rafa pe iarbă, singura lui şansă să-i bată pe ceilalţi e doar pe zgură,” a explicat Pat Cash.

Novak Djokovic domină rivalii în duelurile directe

Într-adevăr, Djokovic îi domină pe rivali - are 27-23 în confruntările cu Federer şi 29-26 în duelurile cu Nadal. În privinţa titlurilor de Grand Slam, Roger are 20, Nadal 19, dintre care 12 la Roland Garros, şi Djokovic 17, însă ultimul triumf într-un turneu de Grand Slam pentru elveţian datează din 2018, când l-a învins pe Marin Cilic în finala de la Australian Open.

Iar ultima finală de la Wimbledon, adjudecată dramatic de Nole, după aproape 5 ore, pare a înclina balanţa spre sârb.

Pat Cash recunoaşte, însă, că Federer este cel mai spectaculos ca joc.

„Ca lovituri, Federer este cel mai bun jucător pe care l-am văzut. Ca execuţii, ca mişcare, este inegalabil, chiar dacă pare puţin de şcoală veche. El ar fi putut juca în orice epocă şi ar fi fost cel mai bun atunci”, a adăugat fostul campion de la Wimbledon.


Pub