19:14:55 19.04.2024
Stiri

Gheorghe Cavcaliuc, despre implicarea sa în POLITICĂ, împăcarea cu soția și planurile sale de viitor. Fostul șef adjunct al IGP deține o funcție importantă într-o companie internațională

Actualitate 06.06.2020 09:00 Vizualizări4113 Autor: Ziarul National
Gheorghe Cavcaliuc, despre implicarea sa în POLITICĂ, împăcarea cu soția și planurile sale de viitor. Fostul șef adjunct al IGP deține o funcție importantă într-o companie internațională


Fostului șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, îi merge foarte bine la aproape un an după ce a plecat din Poliție. Acesta deține o funcție importantă într-o companie petrolieră și lucrează la un „proiect ambițios” pentru R. Moldova. De asemenea, starea de urgență i-a reunit din nou familia, a povestit acesta într-un interviu pentru perfecte.md despre planurile sale de viitor.

-Dle Cavcaliuc, pentru unii această perioadă complicată a fost de bun augur, fiindcă au avut timp să facă lucruri la care nici nu visau sau pe care și le doreau cu ardoare, dar nu apucau să le ducă la bun sfârșit. Pentru dvs., cum a fost? Cu ce v-ați ocupat în această perioadă de pandemie?

Carantina pentru mine a avut, mai degrabă, avantaje. A venit cu beneficii, să zic așa, pentru că mi-a adus o schimbare minunată în viață. Când a început pandemia în R. Moldova, abia revenisem dintr-o deplasare de serviciu din Strasbourg și anume începutul carantinei ne-a prins împreună pe mine și pe mama copiilor mei, Eugenia, femeia pe care o iubesc și o respect mult. Dar cumva, din anul 2016, o perioadă de timp, viața ne-a ținut departe unul de altul. Însă, autoizolarea, care ne-a prins sub același acoperiș alături de copiii noștri, ne-a unit și ne-a fortificat relația.

Oricât ar suna de straniu, dar sunt fericit și mulțumit că anume această pandemie de coronavirus a contribuit enorm pentru a-mi reuni familia, cu care am petrecut clipe minunate, savurându-le din plin și la intensitate maximă.

-De mai bine de un an nu mai sunteți la IGP. Cu ce vă ocupați acum?

De când am ales să plec de la IGP, m-am angajat într-o companie petrolieră internațională și coordonez echipa care asigură securitatea în cadrul firmei. Este cumva o muncă apropiată de job-ul meu anterior. Paralel, mă documentez pentru teza mea de doctorat. Sunt în anul patru acum. În plus, lucrez la un proiect ambițios pentru țară. Prioritatea mea a fost și rămâne să realizez cât mai multe lucruri utile pentru societate. Acum nu pot să deschid încă prea multe paranteze, dar atunci când va veni momentul potrivit vă voi prezenta și acest proiect, care sper să se bucure de succes, cum s-a întâmplat cu alte inițiative la care am lucrat în trecut.

-Acest proiect abițios se referă la intrarea dvs. în viața politică? În ultima perioadă s-a vehiculat mult despre asta.

Deja este un lucru știut de toată lumea. Eu sunt o persoană foarte activă social, care m-am implicat și o să continui să mă implic în acțiuni care vin să schimbe în bine viața cetățenilor și să transforme R. Moldova, pentru că eu cred în bunăstarea cetățenilor și țării. Schimbările pornesc întotdeauna de la noi.

-Cât timp v-ați aflat în funcții publice v-ați asociat cu multe proiecte, ați fost inițiatorul unor campanii sociale la nivel național. Planificați ceva nou în acest sens? La ce lucrați acum?

M-am implicat activ în susținerea polițiștilor care erau în prima linie de luptă cu COVID – 19. În acest sens am pornit campania „Noi, Alături de Eroi”, pentru colectarea fondurilor ca să achiziționăm echipamente de protecție pentru angajații MAI. Am donat 30 000 de lei împreună cu Galina Cotorobai, președinta AO „Bunicii Grijulii”, motivând și alți parteneri – Svetlana Sainsus și Dumitru Beschieru. Am procurat măști, mănuși și dezinfectanți în perioada aceasta de pandemie, dar și produse alimentare. Am mers personal în cele mai afectate raioane și am livrat produse alimentare la foarte mulți bătrâni și persoane neajutorate uitate de stat. Aceste persoane au fost ajutate în această perioadă foarte complicată pentru noi toți, dar în special pentru bunicii noștri bătrâni, bolnavi și vulnerabili. Mulți dintre ei nu-i au în țară pe copiii lor, dar și alte rude apropiate care i-ar putea ajuta.

În aceste timpuri complicate pentru întreaga omenire, dar și pentru R. Moldova, consider că societatea trebuie să dea dovadă de înțelepciune, de consolidare și de responsabilitate civică înaltă. Consider că cetățenii trebuie să se consolideze exemplar în jurul lucrătorilor medicali și al polițiștilor, care sunt în prima linie în acest război cu inamicul invizibil, dar extrem de periculos pentru toți noi.

Totodată, am fost invitat de Asociația Europeană de Studenților la Drept ELSA să le împărtășesc experiența mea în Poliție. Am discutat despre consecințele pandemiei pentru angajații din cadrul structurilor MAI, care luptă în prima linie, dar și asupra cetățenilor. Am constat nu știu a câta oară că tinerii din țara noastră vor să asimileze cunoștințe de la oameni cu experiență.



-Aveți mai multe proiecte de succes, inclusiv sociale. Cel mai reprezentativ este campania „Bunicii Grijulii”, care s-a transformat într-o organizație nonguvernamentală cu filiale în toată republica. Are continuitate acest proiect, mai țineți legătura cu voluntarii?

Sigur că da. Sunt fondatorul AO „Bunicii Grijulii”, din care fac parte peste 1 800 de bunici înțelpți și peste 300 de nepoței grijulii, tineri activi social, din toate raioanele țării, implicați în activități de voluntariat pentru țara noastră, pe care i-am consolidat acum doi ani. Lucrez cu ei și până astăzi, desfășor ședințe de lucru, planuri de acțiuni și diverse activități în beneficiul cetățenilor noștri și al copiilor din toate raioanele țării.

-Dacă ar fi să transmiteți un mesaj pentru generațiile viitoare, cum ați descrie vremurile în care trăim?

Este o perioadă excepțională, mai ales că vorbim de o generație care a prins, pe de o parte, primul televizor alb negru cât carul, astăzi vorbește cu feciorii și nepoții care se află la mii de kilometri printr-un click, cu ajutorul unui smartphone pe care îl poartă în buzunar.

Sunt locuri pe glob unde unii oameni își permit să piardă într-o seară într-un cazinou 1 milion de euro, iar în alte țări, poate chiar și-n R. Moldova, mulți, foarte mulți, mor de foame în adevăratul sens al cuvântului. Suntem o nouă generație care ne-am născut la răscrucea evoluției omenirii și suntem datori să depunem mult efort ca cetățenii R. Moldova să trăiască într-o țară prosperă și înfloritoare. Noi suntem cei care avem șansa, motivația și datoria să ne implicăm cu toată ființa și capacitățile noastre pentru ca peste 10 ani R. Moldova să fie de nerecunoscut, ajungând în top 5 țări din UE cu cei mai fericiti oameni. Asta este posibil și cunosc și oamenii din generația noastră care pot realiza acest obiectiv ambițios pentru R. Moldova, cu care am marea speranță că vom reuși.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md