(video) Andrei Năstase solicită PAS să publice filmulețul de la discuțiile din 2016, pe candidatura Maiei Sandu. Ce spune PAS

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, solicită Partidului Acțiune și Solidaritate să facă public un filmuleț despre discuțiile purtate în 2016, atunci când s-a decis ca Maia Sandu să fie candidatul comun la alegerile prezidențiale de atunci. Năstase a evitat să spună ce ar conține acel filmuleț, iar Partidul Acțiune și Solidaritate afirmă că nu are un asemenea video.

Foto: UNIMEDIA

„Din păcate, pentru alegerile din 2016 nu și-a asumat nimeni nimic. Eu doar atât am cerut, nu am cerut nimic, decât asumare. Îmi amintesc și acum acea discuție. Apropo, fac un apel către colegii mei de la PAS să difuzeze în spațiul public filmulețul în care noi am decis într-un final ca doamna Sandu să fie candidatul comun”, a declarat Andrei Năstase, la emisiunea „Puterea a Patra”, de la N4.

Năstase spune că dacă PAS nu vrea să-l facă public, atunci să îl transmită în mod privat Platformei DA.

„Ar fi pentru istorie, dacă nu vor public, măcar să ni-l dea în privat. Ar fi bine să se cunoască modul în care am abordat lucrurile de-a lungul timpului. Vrem să trăim în transparență”, a mai spus Năstase.

Solicitați de UNIMEDIA, responsabili de la PAS au declarat că formațiunea nu a înregistrat discuția la care a fost luată decizia asupra candidatului comun, în 2016 și, respectiv, nu are un asemenea video.

Andrei Năstase s-a retras din cursa prezidențială, din 2016, în favoarea liderei PAS, Maia Sandu, care însă a pierdut în fața actualului șef de stat, Igor Dodon.

Formațiunile celor doi lideri, Platforma DA și PAS, au participat, ulterior, în bloc la alegerile parlamentare și cele locale din 2019. Pentru prezidențialele din toamna lui 2020, Andrei Năstase și-a anunțat deja candidatura și așteaptă ca, de această dată, PAS să-l sprijine. Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă faptul că Năstase nu are șanse să îl învingă pe actualul șef de stat, întrucât sondajele o plasează pe lidera PAS în topul favoriților.

Mai mult decât atât, Năstase și Sandu au recunoscut că în vara lui 2019 au avut o înțelegere pe sprijinirea candidaturii liderului Platformei DA la prezidențiale, în timp ce lidera PAS devine prim-ministră. După căderea Guvernului Sandu, lidera PAS s-a răzgândit, ulterior afirmând că nu a fost o înțelegere, ci doar „o discuție pe holuri”.

PAS încă nu și-a anunțat candidatul pentru alegerile prezidențiale.


Pub