(video) PAS, Platforma DA, „Șor” și Pro-Moldova au încercat să facă o ședință plenară: Nu au avut cvorum

Formațiunile parlamentare PAS, Platforma DA, „Șor” și Pro-Moldova au încercat să facă o ședință plenară, însă din lipsă de cvorum, aceasta nu a mai avut loc. Mai mult, înainte ca deputații să vină în sală, nici Biroul Permanent nu s-a întrunit pentru a stabili ordinea de zi.

Foto: UNIMEDIA

„Regret să constat că nu avem cvorum și nu putem să vota acel pachet de legi atât de important pentru cetățeni. Acele 30 de milioane de euro, pentru început și alte 40 de milioane care urmează să fie procesate și să ajungă în buzunarele cetățenilor. Nu toți cetățenii primesc banii în sacoșă, așa cum primește alt cetățean. Astăzi nu există niciun motiv ca deputații să se prezinte la muncă. Pentru că acele 14 zile au expirat. Cei din majoritatea parlamentară trebuie să vină să muncească pentru banii pe care îi primesc”, a punctat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

Amintim că decizia de testare a deputaților și angajaților din cadrul Secretariatului Parlamentului pentru determinarea prezenței virusului ”Covid-19” a fost luată după ce un deputat a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a semnat dispoziția cu privire la stabilirea regimului de autoizolare la domiciliu a deputaților în Parlamentului de legislatura a X-a până la prezentarea rezultatului negativ al testului la Covid-19.


Pub