Consilier guvernamental de la Chișinău comentează scandalul legat de ajutoarele din România, investigat de DNA

Consilierul primului ministru de la Chișinău spune că atitudinea față de ajutorul oferit de către România în plină pandemie nu se va schimba, indiferent de scandalurile și investigațiile legate de achiziția și calitatea echipamentelor medicale. „Faptul că unii decidenți au greșit, făcându-și treaba, nu poate schimba atitudinea noastră față de lotul de ajutoare. Exact cum am spus-o la venirea lotului de ajutoare așa o repetăm azi: Mulțumim România!”, a scris Vitalie Dragancea pe pagina sa Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Lotul de produse și echipamente medicale a fost oferit de poporul român. A fost oferit în perioadă de epidemie și este un semnal puternic de frăție și prietenie.

Faptul că unii decidenți au greșit făcându-și treaba nu poate schimba atitudinea noastră față de lotul de ajutoare.

Exact cum am spus-o la venirea lotului de ajutoare așa o repetăm azi: Mulțumim România!

Merită să luăm cu noi în viitor doar faptele și amintirile bune”, a mai scris consilierul guvernamental, Vitalie Dragancea.

Pe 4 iunie 2020, Direcția Națională Anticorupție din România a anunțat că s-a autosesizat și a inițiat o cauză penală pe achiziţiile de materiale de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus realizate de Unifarm. Asta după ce deputatul USR, Emanuel Ungureanu, care este și Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat ca achizițiile vizate au fost la suprapreț, iar echipamentele ar fi de proastă calitate, astfel încât unele spitale din România le-au refuzat.

Mai mult, deputatul român susţine că măşti şi echipamente de proastă calitate, achiziţionate de Unifarm, ar fi fost donate Republicii Moldova, iar informații ce demonstrează acest lucru ar fi fost deja furnizate către Direcția Națională Anticorupție din România.


Pub