Bill Gates a comentat zvonurile despre cipizare: „Foarte greu de negat, pentru că sunt atât de stupide”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a comentat teoria conspirației potrivit căreia intenționează să implanteze microcipuri la miliarde de oameni sub pretextul vaccinării împotriva Covid-19 și, ca urmare, să reducă populația lumii. Într-un interviu pentru BBC Today, miliardarul american a declarat că este preocupat de aceste zvonuri și a împărtășit viziunea sa despre lupta împotriva noului coronavirusul și vaccinarea masivă a populației.

Foto: Chesnot/Getty Images

Bill Gates a spus că astfel de „bârfe și declarații anti-științifice” incită oamenii la conflicte. Totodată, el a subliniat fapul că el niciodată nu s-a preocupat de lucruri precum microcipurile. „Este foarte dificil să negi acest lucru, deoarece este atât de stupid, sau ciudat”.

„Când vom obține în final vaccinul, va trebui să realizăm imunitatea de grup, ceea ce înseamnă că aproximativ 80% din populație va fi vaccinată. Dar dacă oamenii cred că aceasta este o înșelătorie sau că vaccinurile sunt dăunătoare și nu vor să fie vaccinați, atunci această boală va continua să facă victime. Așa că, sunt puțin îngrijorat de existența tuturor acestor idei nebune”, a menționat Gates.

Miliardarul american s-a declarat surprins că aceste teorii îl vizează anume pe el. „Donăm bani pentru a crea un instrument, scriem cecuri companiilor farmacologice. Fundația noastră are mulți specialiști în domeniul farmacologiei și suntem considerați un intermediar onest între guvern și companii în ceea ce privește alegerea celei mai bune metode.”

Joi, 4 iunie 2020, Fundația „Bill and Melinda Gates”, cea mai mare fundație caritabilă din lume, a anunțat că va aloca 1,6 miliarde de dolari către Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI) pentru a asigura cele mai sărace țări cu vaccinuri vitale pe un termen de cinci ani. Alți 100 de milioane de dolari vor fi alocați pentru distribuirea vaccinului anti-coronavirus, atunci când acesta va fi descoperit.

Teoria conspirativă conform căreia Bill Gates vrea să implanteze chip-uri în miliarde de oameni pentru a controla populația lumii a devenit extrem de populară în timpul pandemiei de Covid-19. Conform unui sondaj Yahoo News, 28% dintre americani cred în asta. În Rusia, regizorul Nikita Mihalkov a vorbit despre această teorie în emisiunea sa de la canalul BesogonTV, dar a fost scoasă din grilă.

Conform unei analize New York Times, dezinformările legate de Bill Gates au devenit acum cele mai răspândite poveşti legate de pandemia de coronavirus. Mai exact, din februarie şi până în aprilie, numele fondatorului Microsoft a apărut de 1,2 milioane de ori la TV sau în social media.

Amintim că la mijlocul lunii mai, Sinodul Bisericii Ortodoxe, în frunte cu Mitropolitul Vladimir, a formulat o adresare comună către șeful statului, Igor Dodon, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu, în care se face referire la „legalitatea unei eventuale vaccinari obligatorii ca efect al virusului SARS-COVID-19”.

În adresare, clericii au făcut o „analiză juridică” a legalității unei eventuale vaccinări obligatorii ca efect al virusului Covid-19”, abordând mai multe subiecte din domeniul fake-news, legate de originea și efectele pandemiei, precum „vaccinurile cu microcip”.

Aceștia l-au învinuit pe Bill Gates ca fiind „principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze peom de la distanță.”


Pub