(video) Noi secvențe video de la întrevederea dintre Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Despre ce discută și ce spune Procuratura Generală

Deputatul Iurie Reniță a publicat astăzi noi secvențe video de la întrevederea de la fostul sediu PD, dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. De această dată, cei trei ar discuta despre oficialul rus, Dmitri Kozak, cu care ar fi avut discuții, dar și despre principiile unei coaliții de guvernare, dintre PSRM și PD, care însă nu s-a mai produs.

Foto: Captură

Secvențele video au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, iar deputatul Iurie Reniță a spus că ar fi primit aceste imagini, în urma apelului său public către cei care dețin astfel de informații.

Potrivit imaginilor, Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov ar discuta despre principiile creării unei coaliții de guvernare, dar și despre oficialul rus, Dmitri Kozak, cu care ar fi avut întrevederi.

Procuratura Generală a anunțat că și aceste secvențe vor fi examinate în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior.

„Potrivit Procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, dumnealui nu dispune de date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție, a vreunui stick cu astfel de informații, dar că a inițiat, în prezent, un proces de verificare a acestei informații.

Reieșind din faptul că înregistrările video, prezentate astăzi, par a fi o continuitate a secvențelor precedente, fiind invocate acțiuni pretins ilegale ale Președintelui Republicii Moldova, Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul Platformei DA, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță”, se arată într-un comunicat oficial al Procuraturii Generale.

Pe 18 mai, deputatul Iurie Reniță a publicat o secvență de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Șeful statului a calificat imaginile drept un scenariu de atac asupra sa, prin scoaterea „conservelor oligarhice” în spațiul public. Igor Dodon a negat veridicitatea discuțiilor prezentate și a spus că la acea întrevedere „fiecare își făcea jocul și sceneta” pregătita din timp. De asemenea, deputatul socialist, Corneliu Furculiță, a declarat că nu se simte vizat de acele discuții, iar filmul reprezintă o producție „Miami Pictures”, făcând aluzie la Vladimir Plahotniuc, care s-ar afla acum în Miami, SUA.

Totodată, Procuratura Generală a inițiat un proces penal.


Pub