(video) Reprezentanții sectorului HoReCa au protestat în fața Guvernului, nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Moldova „MĂR” au protestat în fața Guvernului împotriva deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, care prevede distanța de 1,5-2 metri distanța fizică între persoane la o masă.

Foto: Privesc.eu

Conform Hotărârii nr.12 din 25.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, clienții localurilor vor trebui să stea la masă câte maxim 4 persoane, cu distanța 1.5 – 2 metri.

De menționat că șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat la începutul săptămânii curente că serviciile HoReCa ar putea să nu-și reia activitatea de la 15 iunie, dacă numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 nu va scădea.

Amintim că CSE decis anterior că începând de la 15 iunie își vor relua activitatea unitățile de alimentație publică cu respectarea strictă a regulilor impuse. Totodată, de la mijlocul lunii iunie își vor relua activitatea sălile de sport și fitness, dar fără vestiar, baie, piscină, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică.


Pub