Una dintre asistentele medicale răpuse de Covid-19, ce a lăsat 3 copii orfani, ar putea primi cetățenia română post-mortem

Pe data de 6 mai, curent, o asistentă medicală din Moldova a decedat de Covid-19, iar cei trei 3 copii ai săi au rămas orfani. Trei ani în urmă femeia a depus dosarele de redobândire a cetățeniei române pentru ea și cei trei copii ai săi, doi minori, însă nu a mai primit actele. În acest sens Ana Guțu, Secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul de la Bucureşti a sesizat Autoritatea Națională pentru Cetățenie ca să i se acorde „post-mortem cetățenia română asistentei medicale, dar și celor 3 copii”.

Foto: UNIMEDIA

„La 6 mai se stingea pe un pat de spital din cauza infecției Covid-19 o asistentă medicală din Republica Moldova, mamă care își creștea de una singură cei trei copii. Soțul o părăsise pentru a-și crea o altă familie. În 2017 a depus dosarele de redobândire a cetățeniei române pentru ea și cei trei copii ai săi, doi minori. Pandemia i-a răpit viața acestei femei, separând-o pentru totdeauna de ființele dragi. De acum încolo copiii vor merge de unii singuri prin lume, înfruntând greutățile, cu dorul în suflet de cea care le-a dat viață.

Am sesizat azi Autoritatea Națională pentru Cetățenie, solicitând în mod excepțional să i se acorde post-mortem cetățenia română asistentei medicale din Republica Moldova și, desigur, să le fie acrodată cetățenia română celor trei copii rămași orfani”, scrie Guțu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că de la declanșarea pandemiei 18 lucrători medicali au fost răpuși.


Pub