Igor Dodon, despre noile secvențe video de la întrevederea cu Plahotniuc și Iaralov: „S-a jucat cu un adversar periculos, cu șah-mat la finalul partidei”

Președintele țării, Igor Dodon, susține că secvențele video apărute astăzi în spațiul public, de la întrevederea cu Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, „sunt imagini din aceeași partidă de șah dinaintea debarcării regimului oligarhic”.

Foto: UNIMEDIA

„Așa s-a jucat acea partidă de șah politic cu un adeversar periculos. S-a jucat abil, inteligent și cu șah-mat (checkmate) la final. Pierdanții-oligarhi au rămas doar cu fuga și răzbunarea. Iar țara și cetățenii au avut de câștigat”, a comentat Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon / Sursa:Facebook

Deputatul Iurie Reniță a publicat astăzi noi secvențe video de la întrevederea de la fostul sediu PD, dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Potrivit acestora, cei trei ar discuta despre oficialul rus, Dmitri Kozak, cu care ar fi avut discuții, dar și despre principiile unei coaliții de guvernare, dintre PSRM și PD, care însă nu s-a mai produs.

Pe 18 mai, tot Iurie Reniță a publicat o altă secvență de la o întrevedere dintre cei trei, în care Plahotniuc a venit cu o pungă neagră și a încercat să o transmită lui Dodon. Șeful statului a calificat imaginile drept un scenariu de atac asupra sa, prin scoaterea „conservelor oligarhice” în spațiul public. Igor Dodon a negat veridicitatea discuțiilor prezentate și a spus că la acea întrevedere „fiecare își făcea jocul și sceneta” pregătita din timp. De asemenea, deputatul socialist, Corneliu Furculiță, a declarat că nu se simte vizat de acele discuții, iar filmul reprezintă o producție „Miami Pictures”, făcând aluzie la Vladimir Plahotniuc, care s-ar afla acum în Miami, SUA.

Totodată, Procuratura Generală a inițiat un proces penal, pentru a examina imaginile făcute publice.


Pub