(video) Covid-19 a ajuns și la piețele din Cahul și Bălți. Au fost înregistrate primele cazuri de infectare în rândul angajaților

Covid-19 a ajuns și la piețele din țară. Șeful ANSP, Nicolae Furtună, anunță despre primele cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul angajaților din cadrul piețelor de la Cahul și Bălți.

„Cred că pe alocuri trebuia să avem o insistență mai pronunțată asupra unor procedee. De exemplu, în cazul frizeriilor cred că trebuia să mai așteptăm, noi deja avem mulți frizeri infectați și la Drochia și la Chișinău. Deja avem persoane infectate din piață, la Cahul, la Bălți. La Chișinău nu avem, dar o să apară, pentru că e deschisă recent”, a declarat șeful ANSP, în cadrul emisiunii UNInterviu.

Amintim că frizeriile au fost redeschise începând cu data de 16 mai, cu condiții strict reglementate cu privire la măsurile de precauție pentru frizer, dar și pentru persoana care beneficiază de serviciu.

Piețele din Chișinău și Bălți și-au reluat activitatea de luni, la fel cu respectarea unui set de măsuri de protecție aplicate atât angajaților piețelor, cât și celor care le vizitează.

Totodată, Comisia Raională Extraordinară pentru Sănătate Publică din Cahul a decis astăzi, sistarea activității piețelor pe o perioadă de 2 săptămâni de pe 9 iunie, dar și interzicerea accesului oamenilor pe teritoriul cimitirelor, de mâine.


Pub