(video) Majoritatea medicilor care au contractat noul tip de coronavirus s-au vindecat, iar o bună parte dintre ei au revenit la muncă. „Echipamentele de protecție rămân în vigoare”

Majoritatea medicilor care au contractat noul tip de coronavirus s-au vindecat, iar o bună parte dintre ei au revenit la muncă. Declarația aparține șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care a mai declarat în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA că echipamentele de protecție rămân în vigoare chiar și pentru cei care deja au învins boala.

„Peste 60% s-au însănătoșit și o bună parte au revenit la muncă. La Ștefan-Vodă și-a reluat activitatea spitalul, sunt medici care s-au infectat, la Soroca și-a reluat practic plenar spitalul, medicii au revenit acolo, la Glodeni la fel. Aici la Chișinau pe multe segmente s-au însănătoșit și au revenit la muncă. Ei sunt obligați să poarte echipamente, nu știm pe cât este imunitatea. Deci este o infecție nouă, despre care am aflat la începutul lunii ianuarie, în Moldova în general a venit începând cu luna martie, cazuri unice de import. Măsurile de precauție indiferent de statut râmân în vigoare pentru toți”, a declarat Furtuna.

De la începutul pandemiei cu Covid-19, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost confirmate 1713 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul angajaților medicali. Dintre aceștia 427 sunt medici, 766 asistenți medicali, 357 de infirmiere, iar personal auxiliar - 163.

Din numărul total de cazuri, 67%, ceea ce constituie 1139, s-au vindecat, iar alte 32%, adică 556 angajați medicali, rămân supuși tratamentului. Totodată, 18 dintre ei au decedat.

În total au fost supuși testării 6413 angajați medicali, dintre care doar 577 în ultimele 7 zile.


Pub