03:12:32 25.04.2024
Stiri

Cinci sute de copii din R. Moldova vor beneficia de cărți de povești, jocuri logice și de creativitate, precum și echipamente sportive

Actualitate 05.06.2020 15:00 Vizualizări1115 Autor: Ziarul National
Cinci sute de copii din R. Moldova vor beneficia de cărți de povești, jocuri logice și de creativitate, precum și echipamente sportive


UNICEF anunță că a procurat un lot de materiale educaționale și echipamente sportive, cu o valoare totală de peste 300 de mii de lei, pentru a fi puse la dispoziția preșcolarilor și copiilor din clasele primare prin intermediul serviciilor de asistență psihopedagogică din R. Moldova.

„Școala nu este doar o instituție care oferă cunoștințe, ea mai oferă și acces la servicii și protecție copiilor care au cea mai mare nevoie de sprijin. Începând cu 1 iunie, copiii sunt în vacanță. Însă familiile nu trebuie să se simtă neputincioase în fața pandemiei. Aceste materiale educaționale sunt un suport important pentru familiile , ale căror copii nu au cărți și jucării”, a menționat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Inițiativa este parte a unui suport în valoare de 70 de mii de dolari acordat de către Parteneriatul Global pentru Educație și UNICEF Moldova, care, pe lângă instruirea pedagogilor, mai presupune și procurarea a 80 de unități de tehnică de calcul, distribuirea pachetelor de suport pentru preșcolari și elevii ciclului primar și organizarea cursurilor de formare a educatorilor privind realizarea educației parentale la distanță.

„Aceste pachete educaționale înseamnă o serie de posibilități pentru copii atât pentru a se juca, cât și pentru a învăța în timpul vacanței, oferind astfel oportunități de agrement și dezvoltare în același timp. Solicităm tuturor partenerilor să sprijine și să promoveze activități pentru copiii de toate vârstele pe parcursul unei veri, care vor fi cu totul altfel, datorită contextului actual provocator de pandemie", a spus Desiree Jongsma, reprezentantă de țară UNICEF în Moldova.

Potrivit unei analize realizate de UNICEF, aproape 1,3 miliarde de elevi din 177 de țări (peste 72%) stau acasă ca urmare a închiderii școlilor la nivel național Aproximativ 80 de milioane de copii din întreaga lume au fost sprijiniți de UNICEF în această perioadă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md