‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețul pentru carnea de pui în UE a scăzut la cel mai mic nivel...

Prețul pentru carnea de pui în UE a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 5 ani

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețul mediu pentru carnea de pui în Uniunea Europeană continuă să scadă pe fondul scăderii exporturilor. Acum, prețul mediu este cu 9% mai mic decât în ​​2019, scrie Euromeat.

Prețurile au scăzut sub cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 5 ani.

În plus, piața pare să fie inundată cu produse de pasăre europene. Volumele exportate de UE către țări terțe au scăzut cu 120 de mii de tone în primul trimestru al anului, conform datelor publicate de Comisia Europeană.

Astfel, exporturile în Marea Britanie au scăzut cu 37,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, există și alte piețe în care a fost înregistrată o scădere a aprovizionării cu carne de pasăre din UE. Pentru Ucraina, declinul a fost de 36%, importurile sud-africane au scăzut cu 39%, iar Hong Kong-ul a importat cu 24,9% mai puține carne de pasăre.

Astfel, surplusul de carne de pasăre pe piața internă a UE este estimat la 123 de mii de tone, din cauza problemelor logistice, restricțiilor de carantină și scăderii cererii consumatorilor în rândul importatorilor principali.

În UE, din cauza suspendării activității sectorului alimentar, prețurile au scăzut și au ajuns la 176,12 euro/100 kg. Prețul mediu este cu 0,7% mai mic decât luna trecută și, de asemenea, mai mic cu 8,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›