Andrei Năstase: „Programul nostru de guvernare nu se bazează pe împărțeli. Platforma DA nu practică politica făcută în ultimii 30 de ani în Moldova”

Liderul Platformei DA spune că formațiunea pe care o conduce este gata să-și asume guvernarea, iar discuțiile cu alte partide nu se duc pe tot felul de împărțeli de portofolii, ci pe o cauză comună, pe un proiect de țară. Potrivit lui Andrei Năstase, Platforma DA a elaborat un program de guvernare, pe marginea căruia și se vor duce discuții cu fracțiunile ce vor dori să-l susțină.

Foto: UNIMEDIA

“Programul nostru de guvernare nu se bazează pe împărțeli, de aceea nu începem să discutăm că am vorbit cu unii sau cu alții, că împărțim ministere. Platforma DA are un alt mod de abordare a lucrurilor decât cel practicat în politica moldovenească în ultimii 30 de ani. Asta e oferta noastră publică”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea Glavnoie, de la TVC21.

Potrivit liderului Platformei DA, deputații formațiunii vor purta discuții cu fracțiunile disponibile să sprijine inițiative legislative importante, iar acest lucru va arăta și posibilitatea unor discuții mai largi, pe un program de guvernare.

„Dacă vom găsi o majoritate, care va vota pentru implementarea legii cu privire la statul capturat sau alte legi vitale pentru ca viața noastră să devină mai bună, atunci putem să mai discutăm. Statul se confruntă cu sărăcia, corupția, criza sanitară iar deputații au fost aleși de popor și sunt obligați să le demonstreze că vor schimba lucrurile, iată de ce deputații Platformei DA duc discuții cu diferite fracțiuni în acest sens. Noi, însă, nu vom tranzacționa niciodată puterea de la un clan oligarhic la altul,” a declarat Andrei Năstase.

Opoziția parlamentară și-a arătat disponibilitatea de a discuta în vederea demiterii actualului Guvern și votarea unui alt cabinet de miniștri, însă discuțiile nu au progresat, pe motiv că unele fracțiuni sunt numite „toxice”, motiv pentru care nu pot fi acceptate pentru un vot comun sau o eventuală alianță.


Pub