PAS nu va susține demiterea Guvernului Chicu. „Este un Guvern catastrofă, dar în condițiile actuale, ar fi o iresponsabilitate”

Formațiunea PAS nu va susține demiterea Guvernului Chicu, în contextul în care nu există certitudinea configurării unei majorități care să susțină un alt guvern pro-european autentic, a declarat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, la emisiunea „Politica Nataliei Morari”, de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Noi (PAS) am discutat ieri la Parlament cu Platforma DA. Poziția noastră este următoarea: acest Guvern este o catastrofă pentru Republica Moldova, uitați-vă, 247 de cazuri (n. red. de infecții cu Covid-19). În situația în care toate țările ies, au un număr aproape de zero de confirmări cu Covid-19, noi avem așa un număr de mare care nu era nici în timpul stării de urgență. Este un Guvern catastrofă, în gestionarea crizei, în plan economic nici nu mai vorbesc. Le-am spus colegilor de la Platforma DA, având în vedere că este pandemie, criză, ar fi iresponsabil din partea noastră, dacă am susține o moțiune de cenzură și am da jos un guvern în condițiile în care nu avem certitudinea configurării unei majorități care să susțină un alt guvern bun, pro-european autentic”, a declarat Litvinenco.

Deputatul a menționat că în condițiile actuale, PAS are o problemă cu „matematica”. „Ca să creezi un Guvern, ai nevoie de cel puțin 51 de mandate. Având în vedere că PD si PSRM au în total 52 mandate, noi nu putem să avansăm”.

Totodată, Litvinenco a subliniat că „Noi(PAS) le-am spus colegilor de la Platforma DA că nu discutăm cu partidul „Șor” nici despre demiterea Guvernului, nici despre investirea unuia nou.”

Deputatul a mai spus că PAS nu a purtat discuții cu liderul Pro-Moldova, Andrian Candu.

Menționăm că astăzi, 4 iunie 2020, liderii formațiunilor PAS și Platforma DA au dezmințit că poartă discuții cu Andrian Candu, cu privire la un nou Guvern, după ce însăși liderul Pro-Moldova a declarat că „Suntem în discuții cu partidele parlamentare de opoziție. Mă refer la PAS și Platforma DA”.

Anterior, Platforma DA a anunțat că este gata să participe, în Parlament, la un vot de demitere a Guvernului Chicu și la instalarea unui nou Executiv. Totodată, formațiunea a declarat că e gata de guvernare, luând în considerare faptul că în acest an nu pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Platforma DA refuză însă ideea „unor compromisuri toxice” pentru a crea noi alianțe.

Amintim că la începutul lunii mai, 2020, deputatul PAS, Mihai Popșoi a declarat că PAS este „gata de o alianță și cu dracu, doar să scăpăm de Dodon”.


Pub