22:39:12 24.04.2024
Stiri

Consilier municipal: Lupul PAZNIC la oi sau cum primarul Ceban „dă Piața Centrală pe mâna oligarhilor care au privatizat deja jumătate din teritoriul acesteia”

Actualitate 04.06.2020 10:19 Vizualizări2915 Autor: Ziarul National
Consilier municipal: Lupul PAZNIC la oi sau cum primarul Ceban „dă Piața Centrală pe mâna oligarhilor care au privatizat deja jumătate din teritoriul acesteia”


Fostul consilier al deputatului socialist Corneliu Furculiță a ajuns director la Piața Centrală, iar în calitate de vicedirector al acestui obiectiv a fost numită recent o persoană care a privatizat o bună parte din teritoriului Pieței.

Consiliera municipală din partea Partidului Liberal, Veronica Herța, reclamă faptul că Partidul Socialiștilor a pus „lupul paznic la oi” și întreabă ale cui interese o să le apere noua conducere - ale municipalității sau ale afacerilor personale? De asemenea, Herța solicită încetarea raporturilor de serviciu cu noua conducere a Pieței Centrale, pentru a preveni acaparea totală a acestui bun municipal.



„Public, Ion Ceban a anunțat că cca 40% din suprafața ÎM Piața Centrală este privatizată, trecem peste faptul că a lansat insinuări fără a spune că aceste privatizări au fost făcute acum 20 de ani. (...) Am trecut cumva cu toții peste faptul că în calitate de director interimar a fost numit fostul consilier a deputatului Corneliu Furculița, da, exact acel Corneliu care este menționat în renumitul videoul cu kuliokul... Dar după ce Corneliu Furculița și-a pus omul lui în funcția de director la Piața Centrală, funcția de vicedirector a revenit celui care a privatizat o bună parte din piață, chiar până și poarta centrală a pieței de pe strada Armenească a ciordit-o. Astfel în funcția de vice a fost numită, de către PSRM, persoana care până mai ieri a fost administratorul companiilor „Alex Neosim” SRL și „Lax Natan” SRL, acestea fiind companiile care dețin în proprietate mai multe imobile pe teritoriul Pieței Centrale, inclusiv spațiile amplasate la intrarea în piață din str. Armeană. Cum credeți, interesele pieței le va promova aceasta persoană sau ale afacerii pe care o administrează de ani buni. Oricât de bun manager ar fi, dar nu pui lupul paznic la oi...”, se revoltă Herța.





Consiliera municipală acuză „conflict de interese” în acest caz.

„Toate funcțiile în Primărie sunt ocupate de interimari ori de oameni puși prin concurs unde au participat câte un singur candidat. Iar la Piața Centrală nici concurs, nici nimic, fiindcă așa a decis Corneliu. Din acest motiv, am depus astăzi un demers oficial cu solicitarea de încetare a raporturilor de serviciu cu directorul interimar și cu vicedirectorul Pieței Centrale. Noi nu vom permite ca și restul pieței, sub paravanul modernizării, să fie preluată”, a anunțat Veronica Herța.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md