12:15:29 25.04.2024
Stiri

Filip este convins că NU va putea fi format un nou GUVERN fără participarea PD. Liderul democraților s-a referit și la ATACURILE lui Chicu la adresa României

Partide/Comunicate 04.06.2020 10:19 Vizualizări1868 Autor: Ziarul National
Filip este convins că NU va putea fi format un nou GUVERN fără participarea PD. Liderul democraților s-a referit și la ATACURILE lui Chicu la adresa României


Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, este convins că formațiunea sa va juca un rol important în formarea unui nou guvern, în cazul în care premierul Ion Chicu va fi demis.

„Nu văd o eventuală demitere a Guvernului Chicu ca un scop în sine. E important, mai degrabă, ce urmează după. Cum vom scoate țara din criza economică? Cum facem așa încât oamenii să aibă salarii și pensii decente? Cum ajutăm mediul de afaceri? Sunt întrebări la care trebuie să răspundem noi toți, clasa politică. O eventuală coaliție sau guvern este doar metoda prin care ne vom pune în aplicare soluțiile pentru oameni. Și sunt sigur că PD va juca un rol important și în continuare”, a declarat Pavel Filip, într-un interviu pentru portalul PS News.

De asemenea, fostul premier precizează că PD va rezista atacurilor la care este supus în ultimele luni, iar scopul său este să curățe formațiunea de cei care „se obișnuiseră să vadă partidul ca sac cu bani și de rezolvare a dosarelor penale”.

„În ciuda tuturor atacurilor, eu știu sigur că PD este o forță politică puternică, o echipă de oameni extraordinari, în special în teritoriu, oameni buni, profesioniști, cărora le pasă de țară. Cu ei și pentru ei vom reseta acest partid și îl vom transforma într-o construcție politică autentică, sănătoasă. Alegerile locale, în cadrul cărora am luat cel mai mare număr de primari, au demonstrat că PD este un partid puternic.

Această „migrație” a deputaților, dacă doriți, face parte și ea din procesul de „curățire” și resetare a partidului. Nu eu am format listele de partid și componența fracțiunii parlamentare, ea a fost aleasă de o altă persoană, care era atunci lider al partidului. Acum, că oportuniștii au plecat, am încredere în colegii mei, am încredere în oamenii din organizațiile noastre teritoriale. Eu mi-am luat un angajament foarte clar – să construim un partid sănătos – și îl voi duce până la capăt”, a punctat Filip.

Sursa citată s-a referit și la atacurile din ultima perioadă ale premierului Ion Chicu la adresa României.

„Vreau să spun foarte clar: indiferent de partidele care sunt la guvernare la Chișinău și București, relația dintre țările noastre este o relație de suflet, o relație istorică, o relație frățească. Avem aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași valori și asta nu ne-o poate lua nimeni, indiferent de ce declarații se fac în cele două capitale. În cadrul coaliției, noi am fost foarte tranșanți la acest subiect, ne-am disociat de aceste declarații și am discutat foarte serios cu colegii. Referitor la declarațiile premierului Chicu, le-am discutat și în coaliție. Prim-ministrul a spus că regretă că declarațiile sale au fost interpretate greșit. Oricum, noi considerăm că, indiferent de preferințele politice pe care le au, oamenii de stat nu coboară la un astfel de limbaj și la un astfel de nivel de acuzații. Ca oameni de stat, trebuie să învățăm să facem diferența între politicieni propulsați în funcții de diferite partide și relația pe care o au țările noastre. Sprijinul pe care ni l-a oferit România a fost constant și necondiționat, indiferent de partidele care au fost la guvernare la București și Chișinău”, a adăugat ex-premierul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md