21:28:57 19.04.2024
Stiri

CAMPANIE // Agenții economici și cetățenii din R. Moldova, îndemnați să DONEZE computere sau tablete elevilor care nu și le permit pentru a putea studia de la distanță

Actualitate 04.06.2020 14:19 Vizualizări978 Autor: Ziarul National
CAMPANIE // Agenții economici și cetățenii din R. Moldova, îndemnați să DONEZE computere sau tablete elevilor care nu și le permit pentru a putea studia de la distanță
Poză simbol


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi campania națională „Donează un computer pentru educație”.

Prin intermediul acestei acțiuni, companiile și cetățenii sunt îndemnați să doneze computere, laptopuri sau tablete instituțiilor de învățământ din R. Moldova sau direct celor aproape 30 de mii de elevi care nu și le permit, dar au nevoie de tehnică pentru a putea studia la distanță.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că pe site-ul instituției a fost publicată o hartă interactivă care poate fi accesată pentru a vedea necesitățile de tehnică pe fiecare localitate și raion în parte.

Acțiunea se va desfășura în perioada iunie-septembrie 2020 și are drept scop dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul pentru formarea competențelor digitale la elevi, cadre didactice și manageriale.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua demersurile sale la nivel național și internațional, pentru a ne asigura că în noul an de studii toți elevii și profesorii vor dispune de un calculator sau o tabletă”, a subliniat ministrul Igor Șarov.

Menționăm că pandemia de COVID-19 a determinat autoritățile să suspende, începând cu 11 martie curent, procesul de studii în instituțiile de învățământ, însă acesta a continuat la distanță, în format online.

Potrivit ministrului Șarov, pe moment 28 957 de elevi sau 8,69% din numărul total al acestora, dar și 2 958 de profesori sau 10,8% din numărul total al dascălilor nu dispun de tehnică de calcul.

Banca Mondială a alocat în ultimele luni 3,5 milioane de dolari pentru procurarea tehnicii de clacul necesară, iar mai mulți agenți economici au făcut donații. Și Guvernul a alocat 20 de milioane de lei în același scop.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md