14:52:20 24.04.2024
Stiri

Noi plecări din majoritatea parlamentară PSRM – PD? Candu vorbește de 60 de VOTURI pentru demiterea Guvernului Chicu: „Nu ține de Pavel Filip dacă echipa PD rămâne grămăjoară... Spunea asta și cu două luni în urmă”

Actualitate 04.06.2020 17:19 Vizualizări7136 Autor: Ziarul National
Noi plecări din majoritatea parlamentară PSRM – PD? Candu vorbește de 60 de VOTURI pentru demiterea Guvernului Chicu: „Nu ține de Pavel Filip dacă echipa PD rămâne grămăjoară... Spunea asta și cu două luni în urmă”


Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, este convins că mai sunt foarte mulți deputați nemulțumiți în majoritatea parlamentară PSRM – PD, iar dacă acestora li s-ar oferi ocazia, atunci ar vota fără rezerve pentru demiterea Guvernului Chicu. De asemenea, Candu spune că nu ține de voința actualului lider al PD, Pavel Filip, ca fracțiunea să rămână în continuare cu 15 deputați.

„Nu ține de Pavel Filip dacă echipa PD rămâne grămăjoară. Și cu două luni în urmă, dar și cu o lună în urmă spunea că rămân grămăjoară, că nu mai pleacă nimeni din fracțiune. Nemulțumiri există în PD, dar și în PSRM. Sunt foarte mulți deputați nemulțumiți față de situația din țară, față de Guvernul Chicu. Sunt foarte mulți care, dacă ar suna clopoțelul..., dacă ar fi votul secret, ar vota pentru demiterea guvernului. Probabil că se vor găsi chiar și 60 de voturi”, a afirmat astăzi Andrian Candu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

În opinia liderului „Pro Moldova”, socialiștii și democrații trag de timp și fac tot posibilul pentru a păstra această majoritate parlamentară. Astfel, aceștia vor împiedica organizarea ședințelor Parlamentului, pentru ca să nu fie înregistrată o moțiune de cenzură. „Ei pot să organizeze lucrurile în așa fel încât să nu existe cvorum. Cert este că totul este relativ în politica moldovenească, iar odată cu creșterea presiunii se vor găsi instrumente pentru demiterea Guvernului Chicu. Vedem că Dodon le face din deget socialiștilor, că sunt urmăriți... Asta pentru ca să se convingă că deputații îi sunt loiali”, a explicat Candu

Sursa citată a subliniat că Guvernul Chicu trebuie demis, deoarece îl deservește exclusiv pe Igor Dodon, pentru ca acesta să câștige cel de-al doilea mandat de președinte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md