09:42:27 29.03.2024
Stiri

Membrii Consiliului Audiovizualului NU acceptă un audit extern care reprezintă una dintre condițiile pentru ca R. Moldova să beneficieze de ajutor financiar din partea UE

Actualitate 04.06.2020 17:35 Vizualizări2859 Autor: Ziarul National
Membrii Consiliului Audiovizualului NU acceptă un audit extern care reprezintă una dintre condițiile pentru ca R. Moldova să beneficieze de ajutor financiar din partea UE


Consiliul Audiovizualului (CA) a avizat negativ astăzi, cu voturile tuturor membrilor prezenți la ședință, proiectul de lege care prevede realizarea unui audit extern la această instituție.

În avizul CA se arată că instituția este autonomă, iar o eventuală evaluare din exterior va fi „politică”.

Președintele CA, Dragoș Vicol, a acuzat faptul că initiativa legislativă vine din partea unor deputați care ar încerca „fățiș să subordoneze” această instituție „anumitor interese politice” și ar „emana din toți porii o încercare de a se debarasa de actualii membri ai CA”.

Numai membrul CA, Artur Cozma, a declarat că „nu trebuie să ne temem de o evaluare”, mai ales dacă ar fi efectuată din exterior, dar și acesta a votat pentru respingerea inițiativei legislative.

Menționăm că proiectul de lege respectiv a fost semnat de către deputații PAS Sergiu Litvinenco și Lilian Carp. Realizarea auditului extern la Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței reprezintă una dintre cele șapte condiții pentru ca UE să deburseze tranșa a doua în valoare de 30 de milioane de euro pentru R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md