Participanții la ședința Consiliului Orășenesc Căușeni, în carantină

Participanții la ședința Consiliului Orășenesc Căușeni, în carantină

Patruzeci și doi de cetățeni, inclusiv consilieri ai orașului Căușeni, specialiști din aparatul primăriei, lucrători mass-media, șefi ai întreprinderilor municipale etc., sunt plasați în carantină!

Potrivit postului de televiziune studio-l, aceasta s-a întâmplat după ce un consilier orășenesc de la Căușeni a fost diagnosticat pozitiv prin COVID-19, în urma participării la ședința Consiliului orășenesc din 22 mai anul curent.
Ce-i drept, dintre cei 42 de contacți doar nouă au fost plasați în autoizolare la domiciliu, iar ceilalți 33 care s-au aflat la o distanță mai mare de doi metri unul de altul au dreptul să se deplaseze la serviciu, dar medicul de familie le monitorizează zilnic starea lor de sănătate.
Elzaveta Iordan, medic epidemiolog, ne-a informat că Centrul de Sănătate Publică Căușeni a stabilit cercul de contacți, divizându-i în două linii: în una sunt cei care s-au aflat în imediata apropiere de consilierul infectat, iar în cealaltă – persoanele care au stat la o distanță mai mare de 2-3 metri.
Medicii mai afirmă că este vorba de un consilier orășenesc care a prezentat simptome de îmbolnăvire în seara zilei de 22 mai, după încheierea ședinței Consiliului Orășenesc Căușeni. Potrivit protocoalelor medicale, persoana contaminată devine contagioasă cu două zile înainte de apariția simptomelor.
Persoanele au fost plasate în carantină din data de 22 mai, iar joia acesta, la 4 iunie, termenul de carantină a expirat.
Consilierul orășenesc infectat a fost internat într-un spital din Chișinău, iar membrii familiei acestuia au fost și ei testați și se află în autoizolare la domiciliu până pe data de 10 iunie.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed