Coronavirus // 223 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Încă 22 de lucrători medicali testați pozitiv

Irina Odobescu
04/06/2020
WHO Moldova

223 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate joi după analiza a 1.449 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 9.018. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 22 de lucrători medicali.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 89 de cazuri. La Ceadâr-Lunga au fost confirmate 16 cazuri, Râșcani - 14 cazuri, Bălți - 13 cazuri, Comrat, regiunea din stânga Nistrului - câte 11 cazuri, Sângerei - nouă cazuri, Fălești - opt cazuri, Ialoveni - șapte cazuri, Basarabeasca, Cahul, Căușeni, Drochia, Strășeni și Taraclia - câte patru cazuri, Orhei și Soroca - câte trei cazuri, Anenii Noi, Florești, Telenești și Vulcănești - câte două cazuri, Cimișlia, Criuleni, Glodeni, Hâncești, Leova, Rezina și Ungheni - câte un caz. 

Dintre cele 223 de cazuri noi, în 22 este vorba despre lucrători medicali – șapte medici, 10 asistenți medicali, cinci persoane din rândul personalului auxiliar.

Nicolae Furtună, director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), a declarat că laboraturul ANSP este certificat și acreditat de OMS și „lucrează pe nota zece”. Precizările lui Furtună vin după ce în mass-media s-a discutat despre un angajat din secretariatul Parlamentului care ar fi fost testat pozitiv în laboratorl ANSP, apoi într-un laborator privat rezultatul a ieșit negativ. Directorul ANSP a precizat că instituția pe care o conduce nu se ocupă de prelevarea probelor, ci doar procesează probele.  

Precizăm că până în acest moment, au decedat 315 persoane din cauza infecției Covid-19.

Irina Odobescu
04/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii