‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriModificări în decizia privind asigurarea activității Portului Giurgiulești

Modificări în decizia privind asigurarea activității Portului Giurgiulești

‹ adv ›
‹ adv ›

Transmiterea terenurilor proprietate privată pentru extinderea Portului Internațional Liber Giurgiulești se va efectua în bază de contract cu întreprinderea de stat „Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului”.

O modificare cu un asemenea conținut a aprobat Guvernul în decizia sa privind unele măsuri ce țin de activitatea Portului, transmite IPN. S-a considerat că formula în vigoare: „prin intermediul instituțiilor subordonate” nu este exactă și generează incertitudini.

Pentru buna funcționare a Portului Internațional Liber Giurgiulești, au fost transmise 53,23 hectare terenuri aflate în proprietatea statului. Extinderea acestuia solicită și utilizarea a 35,07 hectare terenuri private, care în prezent se află în proces de judecată. Suplimentar, pentru atingerea suprafeței de 120 de hectare prevăzută în proiect pentru acest obiectiv, urmează să fie selectate terenuri, de asemenea private, cu suprafața de 29,7 hectare, cu transmiterea acestora în proprietatea statului.

O altă modificare la aceeași decizie prevede actualizarea componenței Comisiei pentru soluționarea întâmpinărilor expropriaților terenurilor private, necesare extinderii Portului. În Comisie au fost incluși trei specialiști din domeniul respectiv de activitate din partea autorităților publice centrale, trei reprezentanți ai autorităților publice locale. Se prevede includerea în componența acestei Comisii, la cerere, a trei persoane ale căror terenuri private au fost declarate de utilitate publică și urmează a fi expropriate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii