Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.06.2020

Prim-ministrul Chicu a convocat o ședință dedicată examinării posibilităților de extindere a programului Prima Casă

Prim-ministrul Chicu a convocat o ședință dedicată examinării posibilităților de extindere a programului Prima Casă

Modificările discutate vizează angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, SPPS, SIS, CNA, ANP. Ion Chicu a accentuat faptul că prin programul Prima Casă 6 Guvernul trebuie să crească accesibilitatea creditelor pentru procurarea locuinței pentru funcționarii publici cu statut special:

„Proiectul discutat azi urmează să stimuleze angajații din sistem, să crească atractivitatea structurilor de forță ca angajatori. Numai așa putem aduce oameni competenți și onești în domeniul public”.

Viceprim-mnistrul Pușcuța a informat că în cadrul proiectului statul va achita corpul creditului, iar beneficiarul dobânda acestuia. Modelarea matematică a arătat că în cazul unei locuințe cu valoarea de 1 milion lei și unui credit pentru o perioadă de 15 ani, statul va achita circa 5500 lei pe lună, iar beneficiarul va achita cca 4 mii lei.

Vor fi eligibile persoane cu vârsta de până la 50 de ani, inclusiv cei de 50 de ani, iar costul maxim al imobilului de 1 milion lei. Participarea inițială va fi de 0%, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus