Test negativ la Covid-19 pentru angajatul fracțiunii Platformei DA în Parlament. Slusari insistă pe reluarea ședințelor

Vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari anunță că angajatul cabinetului său, anterior testat pozitiv la infecția cu noul coronavirus, a făcut un test repetat, care a ieșit negativ. Deputatul a sugerat că rezultatele primului test ar fi fost „influențate”, în scopul blocării activității Parlamentului și a cerut repetat convocarea ședinței plenare.

Foto: UNIMEDIA

„Suspiciunile noastre s-au confirmat. Testul repetat a angajatului fracțiunii Platforma DA este NEGATIV. Rezultatele primului test așa și nu au ajuns oficial la persoana respectivă”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Vicespeakerul a solicitat Ministerului Sănătății pornirea unei anchetei pe acest caz. „Încă odată atragem atenția că prelevarea testului în laboratorul ANSP a avut loc cu încălcarea ordinului Ministerului Sănătății”.

„Bănuielile fracțiunii noastre precum că sistemul medical este utilizat în scopul blocării activității Parlamentului, din păcate, s-au adeverit. Facem apel către toți deputații să conștientizeze că sunt manipulați de Igor Dodon, care cu orice preț încearcă să-și păstreze majoritatea șubredă și guvernul său docil. Chiar și cu prețul pierderii mai mult decât iresponsabile a finanțării facile din partea UE și a suferinței cetățenilor. Este foarte important să reluăm ședințele legislativului săptămâna curentă”, a mai spus Slusari.

Amintim că secretariatul Legislativului a anunțat marți, 2 iunie, că un angajat din cabinetul președintelui unei fracțiuni parlamentare a fost testat pozitiv la infecția cu noul tip de coronavirus. Mai exact, ar fi vorba despre fracțiunea Platformei DA. Alexandr Slusari, a declarat că persoana respectivă urmează să treacă un nou test la o clinică privată.

„Este foarte suspect că imediat ce fracțiunea noastră cere reluarea ședințelor legislativului, apare un infectat asimptomatic în Parlament din partea Platformei DA. Insistăm ca persoanei, pretins infectate, să i se permită să facă un test repetat în altă instituție medicală. Sper foarte mult că sistemul de testare la Covid-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității Legislativului”, a scris deputatul Platformei DA.

Pe 22 mai 2020, toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova au fost plasați în autoizolare la domiciliu, după ce un parlamentar democrat a fost testat pozitiv la Covid-19.

În cadrul ședinței din 21 mai 2020 a Parlamentului, Dumitru Diacov a anunțat că deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus. În context, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că toți deputații, precum și angajații secretariatului Parlamentului vor fi supuși testării.

Pentru a evita mai multe speculații că Parlamentul ar fi fost plasat intenționat în carantină, Nichiforciuc și-a publicat rezultatele testului pe pagina de Facebook.

Ulterior, și un deputat socialist a fost confirmat pozitiv, deși, spunea el, nu prezenta simptome pentru Covid-19.


Pub