Ordinul Republicii a ajuns la Petru Caduc, fostul antrenor principal al selecționatei naționale de box

Cea mai înaltă distincție a țării, Ordinul Republicii, a ajuns la fostul antrenor principal al selecționatei naționale de box, Petru Caduc. Medalia i-a fost adusă de către șeful statului, aflat în vizită în raionul Briceni.

Foto: Facebook

„La Briceni, am avut o întrevedere cu Petru Caduc, fostul antrenor principal al selecționatei naționale de box. În semn de profundă apreciere a meritelor sale în dezvoltarea sportului, i-am înmânat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii”, a scris președintele Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Petru Caduc s-a născut pe 6 august 1954, în satul Grimăncăuți, raionul Briceni. După terminarea studiilor a activat în calitate de antrenor C.S.C. „Dinamo”. În 1997 devine antrenor principal al Lotului Național de box al Republicii Moldova.

Din 2000 este numit antrenor superior al echipei sportive de performanță a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

În 2001, Caduc a fost decorat cu Ordinul Gloria Muncii, în 2008 - cu Ordinul de Onoare, iar în decembrie 2019 a fost semnat decretul de decorare cu Ordinul Republicii.

Ordinul Republiici a primit și Ilarion Rojnița, veteran al celui de-al doilea Război Mondial. Rojnița s-a născut în anul 1926, iar în 1944 a plecat pe front. A ajuns piână la Berlin și a rămas acolo să îndeplinească serviciul militar până în anul 1950.


Pub