(video/doc) Ședința Guvernului a luat sfârșit: Toate 26 de subiecte de pe ordinea de zi, aprobate de Executiv

Ședința Guvernului din 3 iunie are 24 de subiecte pe ordinea de zi. Printre subiecte se regăsește și modificarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1452/2007.

Foto: UNIMEDIA

(16:20) Ședința Guvernului a luat sfârșit.

(16:18) Cabinetul de Miniștri a aprobat iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Oficiul ONU pentru Servicii de Proiect privind livrarea medicamentului „Avigan” (favipiravir) în formă de ajutor de urgență pentru combaterea infecției Covid-19 oferit de Guvernul Japoniei

(16:16) A fost aprobată de către Guvern modificarea Hotărârii Guvernului nr.246/2010 cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale și vamale aferente realizării proiectelor de asistență tehnică şi investițională în derulare, care cad sub incidența tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.”

(16:14) A fost aprobat Avizul la proiectul de lege pentru modificarea articolului 7 din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local.

(16:11) Guvernul a aprobat statutul Instituției publice „Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă” (în continuare – Statut) ce reglementează misiunea, domeniile de competență, funcțiile, drepturile și obligațiile Instituției publice „Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă” (în continuare – Oficiu), precum și organizarea activității acesteia.

(16:08) Proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 596/2018 cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de selectare şi cerințele față de candidatul la funcția de director general al Agenției Naționale pentru Cercetare şi Dezvoltare, precum şi a componenței nominale a Comisiei de selectare, aprobat de Cabinet.

(16:05) A fost aprobat de către Guvern proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative. Detalii aici.

(16:01) Guvernul a aprobat modificarea Hotărârii Guvernului nr. 186/2009 cu privire la unele măsuri privind asigurarea activităţii Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti. Ce presupune aceasta vedeți aici.

(15:58) Cabinetul de Miniștri au aprobat proiectul de lege privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020.

(15:55) A fost aprobat cu privire la proiect de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare (Proiectul Învățământul Superior) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, încheiat la Chișinău la 19 mai 2020.

(15:53) A fost aprobat proiectul de lege cu privire la modul de recuperare a zilelor declarate libere de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Detalii vedeți aici.

(15:50) Proiectul cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite în scopul implementării Proiectului „Integrarea adaptării în procesele de planificare”, aprobat de Executiv.

(15:47) Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului „Răspuns de Urgență la Covid-19 şi Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii” și acordarea împuternicirilor pentru negocierea acestuia.

(15:44) A fost aprobată de către Guvern modificarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1452/2007.

(15:42) Executivul a aprobat modificarea punctului 6 din Hotărârea Guvernului nr. 621/1995 cu privire la Acordul de concesiune între Guvernul Republicii Moldova şi Compania de explorare a resurselor „Redeco„ LTD din S.U.A.

(15:40) A fost aprobat avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război.

(15:38) Guvernul a aprobat proiectul de lege privind reîntoarcerea benevolă a conaționalilor în țară.

(15:35) A fost aprobat Avizul la proiectul de hotărâre cu privire la măsuri de sprijinire a persoanelor fizice și juridice în contextul pandemiei de Covid-19.

(15:33) A fost aprobat avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, asigurarea obligatorie de asistență medicală este un sistem autonom garantat de stat de protecţie financiară a populaţiei în domeniul ocrotirii sănătăţii prin constituirea, pe principii de solidaritate, din contul primelor de asigurare, a unor fonduri băneşti destinate pentru acoperirea cheltuielilor de tratare a stărilor condiţionate de survenirea evenimentelor asigurate (maladie sau afecţiune).

(15:31) A fost aprobat avizul Guvernului la proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale.

(15:28) Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind modificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia.

(15:25) Guvernul a aprobat proiectul de lege privind transmiterea, cu acordul consiliilor locale, din proprietatea publică a statului, administrarea Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale bunurile-cheltuieli pentru supravegherea tehnică și de autor, verificarea/expertiza documentației de proiect și deviz care majorează valoarea bunurilor.

(15:20) Executivul a aprobat proiectul de lege privin transmiterea din gestiunea Institutului Naţional al Justiţiei în gestiunea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă mijlocul de transport Toyota Coaster, numărul de înmatriculare CND 258, anul fabricării 2008.

(15:16) Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul cu privire la transmiterea unor bunuri imobile. Este vorba despre transmiterea în proprietatea statului, administrarea Ministerului Afacerilor Interne, gestiunea Direcției situații excepționale din municipiul Edineț a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și alte bunuri.

(15:13) Guvernul a aprobat proiectul de lege cu privire la transmiterea unor bunuri. Astfel, se transmit bunurile mobile, cu titlu gratuit, cu acordul consiliilor locale din comuna Lalova, raionul Rezina, satul Teșcureni, raionul Ungheni, satul Meleșeni, raionul Călărași, din proprietatea statului, administrarea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în proprietatea unităților administrativ-teritoriale.

(15:10) Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului Tehnologii Informaționale.

(15:06) Cabinetul de miniștri a aprobat nuimirea lui Anatolie Ghilaș în calitate de director la Agenția Relații Funciare și Cadastru, a aprobat demisia directoarei Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Silvia Cibotari, în baza cererii de demisie, din data de 5 iunie și numirea în calitate de director al Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale pe Eremii Priseajniuc din data de 9 iunie 2020.

(15:02) Ședința Cabinetului de Miniștri a început. Premierul Ion Chicu vorbește despre starea epidemiologică din țară. Ca efect avem un numă mare de cazuri de infectare. Marea majoritate a cetățenilor nu respectă regulile impuse de ANESP. Toți cumpără străchinele pentru Blajini. Proiect de închidere a Pieței Centrale. Dacă administrația pieței nu vor întreprinde în acest sens măsuri, în trei zile vom închide Piața Centrală.

UNIMEDIA transmite live:


Pub