Piața Centrală ar putea să se închidă. Chicu: „Toți cumpără străchinele pentru Blajini. Majoritatea cetățenilor nu respectă regulile ANSP”

Premierul Ion Chicu a cerut în cadrul deschiderii ședinței Guvernului de astăzi, 3 iunie, elaborarea proiectului de lege privind închiderea Pieței Centrale, deoarece oamenii nu respectă regulile impuse de ANSP cu privire la situația epidemiologică din țară.

Foto: UNIMEDIA

„Începând cu 1 iunie am început să relaxăm restricțiile în țară. Ca efect avem un număr mare de cazuri de infectare cu Covid-19. Marea majoritate a cetățenilor nu respectă regulile impuse de ANSP. Toți cumpără străchinele pentru Blajini. Rog colegii să elaboreze un proiect de închidere a Pieței Centrale. Dacă administrația pieței nu va întreprinde în acest sens măsuri, în trei zile vom închide Piața Centrală”, a declarat Ion Chicu.

La data de 13 martie Piața Centrală s-a închis pentru o perioadă nedeterminată din cauza situației pandemice din țară.

La data de 12 mai, mai mulți comercianți s-au adunat la Piața Centrală pentru a discuta cu primarul capitalei despre problemele cu care se confruntă, în contextul în care doar piețele din Chișinău și Bălți rămân a fi închise. În frunte cu Consilierul municipal din partea fracțiunii Platforma DA, Ruslan Verbițchi au solicitat printr-un demers să fie redeschisă piața din momentul ridicării stării de urgență.

Astfel, Piața Centrală a fost deschisă începând cu data de 1 iunie.


Pub